Hamilton a visszavonulásról: Nem várom meg, amíg teljesen kiégek! - F1VILÁG.HU

Hamilton a visszavonulásról: Nem várom meg, amíg teljesen kiégek!

HIRDETÉS
Egyelőre még nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, Lewis Hamilton azt azonban leszögezte, nem fogja megvárni, amíg teljesen kiég a Forma-1-ből.
Lewis Hamilton, Mercedes

A Mercedes versenyzőjének szerződése 2023 végéig szól, nemrég pedig újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, úgy érzi, ’bőven van még üzemanyag a tankjában’, így egyelőre nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata. A 37 esztendős versenyző azt ugyanakkor jól tudja, pályafutása utolsós szakaszában jár, nemrég pedig nyilatkozott arról is, szerinte később is kötődni fog majd szeretett sportágához. Nemrégiben Hamilton generációjának egy jeles képviselője, Sebastian Vettel jelentette be, az idei szezont követően befejezi a versenyzést a Forma-1-ben.

„Bármit is fog csinálni, nagyon jó lesz benne, ha ugyanúgy odateszi magát, ahogy tette azt az F1-ben is” – mondta Hamilton a német pilóta visszavonulása kapcsán, majd hozzátette: „Ez is egyfajta emlékeztető arra, hogy én is pályafutásom azon szakaszában járok, hogy olyanok, akikkel együtt kezdtem, és olyan sokáig versenyeztem ellenük, elkezdik befejezni.”

„Észre sem vesszük, és már Fernando sem lesz itt, és aztán én leszek a legidősebb a mezőnyben! De nem igazán gondolkodom még ezen.”

Hamilton ugyanakkor azt mondja, még nem áll készen a visszavonulásra, sőt, szerinte rengeteget kell még tennie a Forma-1-ben.

„Az jár a fejemben, hogyan tudnék javítani ezen az autón, azon gondolkodom, milyen lépéseket kell megtennem ahhoz, hogy győzelemre vigyem ezt a csapatot. Mi az útvonal egy újabb világbajnoki cím megnyeréséhez? Milyen lépéseket kell megtennünk, hogy mindenki többet tegyen annak érdekében, hogy valóban meglátszódjon a sokszínűség terén végzett munkánk? Ezeken a dolgokon jár a fejem, és amikor arról beszélek, hogy ’maradt még üzemanyag a tankomban’, az azt jelenti, hogy ezekért a dolgokért harcolok, és úgy érzem, sok minden áll még előttem.”

Azt ugyanakkor a hétszeres világbajnok leszögezte, nem fogja megvárni, amíg teljesen kiég: „Több mint valószínű, hogy amikor majd befejezem, lesz még üzemanyag a tankomban. Kétlem, hogy teljesen kiégek majd, és nem marad bennem semmi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!