Hamilton: Abu Dhabi szívfájdalma olyan, mint az első szakításé - F1VILÁG.HU

Hamilton: Abu Dhabi szívfájdalma olyan, mint az első szakításé

Az élet legnagyobb érzelmi traumái közé sorolja Lewis Hamilton azt, ahogyan elveszítette a 2021-es Forma-1-es szezon világbajnoki címét egy vitatható versenyigazgatói döntés miatt.

Közel másfél év távlatából is megkapja még a kérdéseket Hamilton a szóban forgó 2021-es Abu Dhabi Nagydíj végjátékával kapcsolatban. Mint ismeretes, a két évvel ezelőtti szezonzárón a brit kényelmesen haladt az élen és karnyújtásnyira volt nyolcadik világbajnoki címétől, ám az utolsó körre a bokszba visszarendelt biztonsági autó lehetővé tette a friss gumikra váltó Max Verstappennek az előzést, így elhappolva riválisa elől a vb-címet minden idők legdrámaibb és legellentmondásosabb F1-es bajnoki döntőjében.

Az FIA vizsgálata azóta megállapította, Michael Masi versenyigazgató hibája is hozzájárult a verseny végének precedens nélküli levezényléséhez, de Hamiltont ez aligha kárpótolta, s most a Miami Nagydíj hétvégéjén újabb hasonlattal írta le a benne kavargó érzelmeket az ESPN kérdésére.

 

„Azt az érzést soha sem fogom tudni igazán elfelejteni. Hasonló ez ahhoz, mint amilyen az első szerelem egy ember életében. Mindig ő lesz az első, hozzá fog kötődni az első szívfájdalom” – mondta a 38 éves pilóta.

„Az Abu Dhabi által okozott seb örökké az emlékezetemben marad. Bár az esetet követően átprogramoztam az agyam, még így is egy egész évembe telt, hogy feldolgozzam magamban a történteket. Egyáltalán nem ment gyorsan.”

Bár kevésbé saját formáján, inkább a Mercedes visszaesett teljesítményén múlik, de Hamilton 2021 óta nem tudott futamot nyerni a Forma-1-ben. Csapatával folyó újabb szerződéstárgyalások révén igyekszik gondoskodni róla, hogy ez a rossz sorozata megszakadjon a jövőben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Abu Dhabi szívfájdalma olyan, mint az első szakításé
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!