IMOLAGP

Hamilton: Aggódom a motorgondok miatt

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton elismerte, kissé aggódva várja a március közepén esedékes Ausztrál Nagydíjat azok után, hogy a téli teszteken problémák voltak a német istálló motorjával.

Hamilton csütörtökön csupán 14 kört tudott megtenni a Mercedes új autójával Barcelonában, miután autójának motorjával problémák támadtak – az erőforrást emiatt rögtön vissza is küldték Brixworth-be.

A Mercedesnek nem ez volt az első motorhibája a teszteken: múlt csütörtökön Valtteri Bottas alatt is meghibásodott az egyik erőforrás, és partnercsapatuk, a Williams is több motorproblémával szembesült.

„Hogy aggasztó-e? Persze” – mondta Hamilton. „Általában az előszezoni teszteken nagyon magabiztosak voltunk a megbízhatóságot illetően, szóval most nem volt tökéletes a helyzet.”

„Már a harmadik motort használtuk, szóval kétségkívül nem volt könnyű, vagy éppen nyugodt a forgatókönyv. De nagyon bízom a Mercedes gyárában, hogy mindent kielemeznek majd, és a tőlük telhető legtöbbet teszik meg azért, hogy jó formában kezdjünk.”

„Nehéz tél volt a tavalyi az erőforráson dolgozó csapat számára, és nehéz tél volt az idei is. A motor valójában nagyon jó, és fejlődött is a tavalyihoz képest. Egyszerűen csak nem tartunk ott a megbízhatóság szempontjából, ahol szeretnénk. De biztos vagyok abban, hogy a gyárban olyan keményen dolgoznak, amennyire csak lehet, hogy megoldják ezeket a problémákat.”

A brit versenyző hozzátette, véleménye szerint a Mercedes új autója is előrelépés a tavalyihoz képest.

„Őrület, milyen gyorsan elment ez a két hét! Nagyon intenzív volt, rengeteget dolgozott mindenki a pályán és a gyárakban is.”

„Érzésre úgy tűnik, az új autó előrelépés tavalyhoz képest, bár világos, hogy vannak még problémák, amiket meg kell oldanunk Melbourne előtt. Nagyon bízom a csapatban, és tudom, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy jó formában érkezzünk meg Melbourne-be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!