Hamilton alig tudott lábra állni a silverstone-i verseny után - F1VILÁG.HU

Hamilton alig tudott lábra állni a silverstone-i verseny után

HIRDETÉS
Fotó: Formula 1

Felállni is alig tudott a vasárnapi Brit Nagydíj után Lewis Hamilton, fizikailag annyira lefárasztotta az, hogy az utolsó helyről felkapaszkodott a 2. pozícióba.

A brit versenyző a pole-ból kezdhette meg hazai versenyét, ám rögtön a rajt után összeütközött Kimi Räikkönennel, mely miatt a mezőny végére csúszott vissza.

A verseny után Hamilton szemmel láthatóan nem kereste a kontaktust a Ferrari versenyzőivel, ám később elárulta, nem azért, mert bármiféle problémája is lenne Räikkönenékkel – egyszerűen csak fizikailag annyira megterhelő volt a silverstone-i verseny.

Arra a kérdésre, hogy az első körben történt incidens miatt volt-e ennyire feszült, Hamilton így felelt: „Nem, egyáltalán nem.”

„Önöknek könnyű leülni és végignézni a versenyt, de én a belemet is kidolgoztam ezen a futamon. Abszolút 100, sőt, 1000 százalékot nyújtottam. Minden energiámat beleadtam, nem maradt bennem semmi.”

„Az emberek arra számítanak, hogy kiszállsz az autóból, integetsz és mosolyogsz, aztán ennyi. De én mindent beleadtam, még felállni is alig bírtam. Fizikailag nagyon megterhelő manapság.”

„Az teljesen más, amikor az ember vezeti a versenyt és kontrollálja a tempót. De én az utolsó helyről jöttem fel. Szóval nem maradt bennem semmi, és szükségem volt arra, hogy vegyek néhány mély lélegzetet. Kimivel nincs semmi problémám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!