Friss hírek

Hamilton: Alig volt tapadás ma a pályán

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, egyáltalán nem működtek a Pirelli abroncsai az Orosz Nagydíj pénteki szabadedzésein.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, egyáltalán nem működtek a Pirelli abroncsai az Orosz Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Bár a brit a legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot Szocsiban, nem volt problémamentes napja, az orosz versenypályán többször is megpördült, és abroncsait is jó néhányszor elfékezte.

Hamilton a gumik rossz tapadására panaszkodott.

„Mindent megtettem, hogy a legjobb tapadást sajtoljam ki belőlük, a maximumon nyomtam. De ezekkel a gumikkal nincs tapadás, az ember csúszkál össze-vissza” – mondta a Mercedes versenyzője.

„A problémát az okozza, hogy ennek a pályának nem olyan abrazív a felülete. Olyan, mintha jégen mennénk. De remélhetőleg melegszik az idő, ráadásul idén több gumi is lesz a pályán. De ma nagyon alacsony volt a tapadás, és ezeknek a gumiknak a tapadása egyébként sem olyan jó – még a szuperlágyaké sem.”

Ennek ellenére Hamilton azt mondja, elégedett gyorskörével.

„Általában két etapot teljesítünk minden gumival, de a megpördüléssel én egy szettet elrontottam, szóval csak egy etap maradt a végére. Jól ment, elég simának tűnt, a tempónk alapvetően egész jó.”

„Ezen a pályán eddig nem remekeltem, de szerintem sikerült találnom valamit, szóval remélhetőleg ennek láthatjuk majd az eredményét holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Hamilton: Alig volt tapadás ma a pályán
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása