Hamilton állítja, jövőre ütőképes lesz a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton állítja, jövőre ütőképes lesz a Mercedes

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton meg van győződve arról, csapata az egyik legerősebb csomaggal állhat majd fel a Forma-1-es rajtrácsra 2014-ben.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton meg van győződve arról, csapata az egyik legerősebb csomaggal állhat majd fel a Forma-1-es rajtrácsra 2014-ben.

Jövőre nagyot fordul a világ a száguldó cirkuszban, elsősorban technikai fronton – a jelenleg használatban lévő 2,4 literes V8-as erőforrások helyett már 1,6 literes V6-os turbómotorokkal dolgoznak majd a királykategória csapatai, így lehetetlen megmondani, miképp alakulnak majd az erőviszonyok 2014-ben.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke nemrég úgy nyilatkozott, véleménye szerint azok az alakulatok lesznek előnyben a következő bajnokság során, melyek saját maguk építik autóikat és motorjaikat is.

„Az új szabályok komoly kihívást jelentenek a karosszériáért felelős osztály, illetve a motorrészleg számára is” – mondta a szakember. „Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a Mercedesnél csapatként dolgozzunk együtt. Azt hiszem, ebben a tekintetben csak a Ferrarinak lesznek hasonló lehetőségei, mint nekünk.”

A német istálló világbajnok pilótája, Lewis Hamilton biztos benne, a Mercedes nagyon erős motorral áll majd elő jövőre, és miután csapata megtanulta az idei év leckéit, autója is versenyképes lesz.

„Momentán még nem gondolok sokat a jövő évre, de biztos vagyok benne, hogy a Mercedes motorrészlege hihetetlenül jó munkát végez majd az új erőforrással” – fogalmazott a két héttel ezelőtti Magyar Nagydíj győztese.

„Meggyőződésem, hogy nagyon erős motorunk lesz 2014-ben. De mindenkinek nehéz dolga lesz. Az új szabályok miatt a fogyasztásra is nagyon oda kell figyelni, és a megbízhatóság, illetve minden más komoly szerepet játszik majd.”

„Izgatottan várom már. A gumik nyilván problémásak lesznek, hiszen mindig azok – de bízom a csapatban, és hiszem, hogy jövőre is versenyképes pozícióban leszünk majd.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg hozzátette, ő maga is nagyon várja már a 2014-es szezont, hiszen komoly lehetőségek várhatnak csapatára.

Hirdetés

„Lassan, de biztosan már elkezdek gondolkodni a jövő éven” – fogalmazott a német versenyző. „Versenyzőként muszáj, hiszen fontos, és szeretném, ha én is hatással lehetnék az autó fejlesztésére.”

„Elérkezik majd egy bizonyos pont, amikor már nem lehet változtatni a dolgokon, mert minden kész lesz. Egyre inkább belemélyedünk a dologba, ahogy halad előre a szezon. Nagyon érdekes, rendkívüli változások lesznek, és nem lehet tudni, pontosan hogyan is lehet komoly előnyre szert tenni teljesítmény tekintetében. A motorral? Vagy inkább az autóval? Várnunk kell, hogy ezt megtudjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!