Hamilton állítja, nem volt túl kemény Rosberggel - F1VILÁG.HU

Hamilton állítja, nem volt túl kemény Rosberggel

HIRDETÉS

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton határozottan tagadja, hogy megpróbálta leszorítani a pályáról a vasárnapi Amerikai Nagydíjon csapattársát, Nico Rosberget.


A háromszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton határozottan tagadja, hogy megpróbálta leszorítani a pályáról a vasárnapi Amerikai Nagydíjon csapattársát, Nico Rosberget.

Rosberg a pole-ból, Hamilton pedig a második helyről vágott neki az austini futamnak, az első kanyarban azonban a páros egyszerre akart elfordulni, minek következtében a német lekényszerült a pályáról.

Rosberg az eset után azt mondta, csapattársa manővere túl agresszív volt, és ezzel Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke is egyetértett, aki a minap azt mondta, le fognak ülni az angol pilótával, hogy átbeszéljék a történteket.

Hamilton azonban azt mondja, egyáltalán nem volt túl kemény a némettel.

„Nem próbálkoztam túl keményen vele szemben, nem volt szándékos” – mondta a harmadik bajnoki címét megszerző Mercedes-versenyző.

„Megnéztem a visszajátszást is: mindketten esőgumikon voltunk, és mindig a külső ív tapad jobban, szóval ő volt kedvezőbb helyzetben. Viszont én voltam elöl, szóval az én ívem volt.”

„Megérkeztünk, én elkezdtem befordulni, de alulkormányzottá vált az autóm. Ő is épp kanyarodott, az autóink pedig összeértek. Nem érzem úgy, hogy túl agresszív voltam. Elvégre én voltam belül, szóval az én ívem volt.”

„Természetesen mindig előjönnek hasonló nyilatkozatok belőle, de soha nem tennék ilyet szándékosan a csapattársammal.”

Habár Hamilton az időmérő után azt mondta, nem fog felesleges kockázatot vállalni vizes pályán, később kijelentette, soha nem feltartott kezekkel megy csatába.

Hirdetés

„Nem azért indulok el a versenyeken, hogy második legyek. Gyerekként, a családomban sem kaptunk soha semmit ajándékba. Mindig meg kellett ragadnunk két kézzel, törekednünk kellett a dolgokra. Szerencsére egyikünk autója sem sérült meg, Nico pedig visszakerült az élre.”

10 körrel a verseny vége előtt aztán Rosberg hibázott, ezzel Hamilton került az élre és megnyerte a futamot – egyben a világbajnoki címet.

„Valahogy meg tudtam volna őt előzni abban a 10 körben” – mondta a bajnok, majd hozzátette, nem látja szükségét annak, hogy átbeszéljék az Austinban történteket a vezérkarral.

„Nincs rá szükség. Mindenkinek megvan a joga a véleményformáláshoz, de nem számít az egész, mert megnyertem a versenyt, szóval elég jól érzem magam ebben a helyzetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!