Hamilton állítja, nincsenek problémái Rosberggel

Meglehetősen nyugodt a légkör a Mercedes Forma-1-es csapatánál a Spanyol Nagydíjon történt elsőkörös baleset ellenére – ezt mondja a címvédő Lewis Hamilton, aki elmondása szerint már túllépett a két hete történteken.


Meglehetősen nyugodt a légkör a Mercedes Forma-1-es csapatánál a Spanyol Nagydíjon történt elsőkörös baleset ellenére – ezt mondja a címvédő Lewis Hamilton, aki elmondása szerint már túllépett a két hete történteken.

Hamilton a spanyolországi verseny első körében ütközött össze csapattársával, Nico Rosberggel, minek következtében mindketten feladni kényszerültek a viadalt.

A háromszoros világbajnok Monacóban elárulta, a remek kommunikációnak köszönhetően már sikerült túltenniük magukat az eseten, így a soron következő versenyre fókuszálhatnak.

„Azt gondolom, ez remekül példázza a Nico és köztem fennálló érettséget” – mondta Hamilton.

„Megálltunk egymással beszélgetni ma, nem volt semmiféle probléma. Korábban biztosan lett volna némi feszültség, de most csak tisztelet volt. ’Megvan a tisztelet irántad’, és ő is ugyanezt mondta. Szóval azt mondtuk, ’folytassuk a versenyzést’!”

„A történtek semmit sem változtatnak a hozzáállásunkon. Arról van szó, hogy mi is öregszünk! Jók vagyunk abban, amit csinálunk, és ezt tudjuk is, de egyre érettebbé válunk. Mindig jó megvitatni dolgokat, csapatként így tettünk Barcelonában is, majd a gyárban. És épp nemrég beszéltem Nicóval is. Mindig jó dolog ez, de nem éreztem úgy, hogy szükséges, mert nincsenek problémák.”

„Egyszerűen továbblépünk, a múlton nem lehet változtatni. De a kommunikáció tényleg a kulcs egy ilyen nagy szervezetben. Az, hogy tisztáztuk a dolgot, komoly pozitívum számunkra.”

Hamilton azt mondja, a barcelonai baleset részleteire nem tért ki Rosberggel.

„Nem beszéltük át az incidenst, nem volt szükség rá. Tudjuk, mi történt, ott voltunk, átéltük, és tudjuk, mik voltak az érzéseink előtte. Nem volt szükség arra, hogy tovább beszéljünk róla. Ahogy mondtam, megvan a kölcsönös tisztelet, folytatjuk a versenyzést, minden király.”

A címvédő kifejtette, másképp is alakulhatott volna a történet, ha csak egyik autó esik ki a balesetben, a másik pedig folytatja, és értékes pontokat gyűjt.

„Az egy más helyzet lenne, az biztos. Nem tudom, akkor hogy ment volna. De másmilyen érzelmek jöttek volna elő, az kétségtelen. Még 16 futam hátravan, sokat fogunk még versenyezni egymás ellen!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS