Friss hírek

Hamilton Alonso előtt a tesztek zárónapján Jerezben

A McLaren brit világbajnoka, Lewis Hamilton megtartotta vezető pozícióját a tesztek utolsó napján, ám mindössze két tizeddel volt csak gyorsabb egykori csapattársánál, Fernando Alonsónál, aki remekül teljesített az új Renault-val.

A McLaren brit világbajnoka, Lewis Hamilton megtartotta vezető pozícióját a tesztek utolsó napján, ám mindössze két tizeddel volt csak gyorsabb egykori csapattársánál, Fernando Alonsónál, aki remekül teljesített az új Renault-val.

Természetesen a tesztek zárónapján is a Scuderia Toro Rosso tavalyi autójával köröző Sebastien Bourdais diktálta a tempót, de időeredménye nem volt mérvadó, így azzal igazából senki nem foglalkozott.

Az idei autókkal futók közül Hamilton és Alonso volt a leggyorsabb. A McLaren brit versenyzője mindössze két tizeddel előzte meg egykori csapattársát, aki úgy tűnik, talált valamit, és javítani tudott a Renault új autóján, amely a hét első felében csak küszködött.

“Azt követően, hogy tegnap elég sok kört megtettünk, ma a beállításokra helyeztük a fő hangsúlyt, hogy megértsük az autó viselkedését, és vezethetőbbé tegyük azt” – mondta a spanyol pilóta a nap végén.

“Végeredményben elégedettek lehetünk, ugyanis elég sok kört megtettünk, és az autó kiválóan reagál a beállítások változtatására, így azt gondolom, találtunk néhány igen jó megoldást. Napról napra jobb az autó, és bár még nagyon sok munka áll előttünk a szezonnyitóig, véleményem szerint jó irányba haladunk.”

Nico Rosberg a negyedik lett a Williams új modelljével, ám lemaradása majd másfél másodperc volt Alonsóval szemben, míg Mark Webber az ötödik pozícióban landolt az új Red Bullal.

Az ausztrál pilótát mechanikai problémák hátráltatták, és végül idő előtt be kellett fejeznie a munkát, ugyanis nem sokkal az edzés vége előtt megállt autója a pályán. Mindezek ellenére a csapat vezetése elégedett volt az új autó első tesztjével.

“Az apróbb meghibásodásoktól eltekintve, ami nem szokatlan egy új autó esetében, az első tesztünk kiváló eredménnyel zárult. Az RB5 megbízhatónak tűnik, és a teljesítményével sincs probléma” – mondta a Red Bull Racing versenymérnöke, Ian Morgan.

Kazuki Nakajima a lista végén landolt, összesen 34 körig jutott, azonban mért kört nem teljesített.

Teszteredmények, Jerez, 4. nap:

 1. Bourdais   Toro Rosso  (B)  1:17.472 117   
 2. Hamilton   McLaren   (B)  1:19.632  94   
 3. Alonso    Renault   (B)  1:19.846 109   
 4. Rosberg    Williams   (B)  1:21.217  70   
 5. Webber    Red Bull   (B)  1:20.738  92
 6. Nakajima   Williams   (B)  idő nélkül 34

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!