Hamilton: Alonso nagyszerű formában lesz, amikor visszatér - F1VILÁG.HU

Hamilton: Alonso nagyszerű formában lesz, amikor visszatér

HIRDETÉS
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton biztos benne, egykori csapattársa, egyben ellenfele, Fernando Alonso „nagyszerű formában” lesz majd, amikor jövőre visszatér a Forma-1-be.
2018 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday - Paul Ripke Fernando Alonso Lewis Hamilton Mercedes

A spanyol pilóta több évre szóló szerződést írt alá a Renault csapatával, így Esteban Ocon csapattársaként 2021-ben ismét jelen lesz a száguldó cirkuszban.

A kétszeres világbajnok jövőre tölti be 40. életévét, ha pedig jövőre Kimi Räikkönen is a mezőny tagja lesz, a spanyol lesz a második legidősebb pilóta a mezőnyben.

Lewis Hamilton szerint Alonso tapasztalata kincset érhet a Renault-nak.

„A tapasztalat kétségkívül számit. Minden csapat fejlődni és javulni akar. A tapasztalat pedig segíthet egy csapatot abban, hogy a jó irányba mozduljon tovább” – mondta a Mercedes vb-címvédője. „Szóval ez kétségkívül egy bónusz lesz.”

„Nem tudom még, milyen lesz 40 évesnek lenni, úgyhogy fogalmam sincs, fizikailag mekkora kihívást jelent. De Michael [Schumacher] is visszatért, és szerintem nagyszerű formában volt fizikailag. Nincs kétségem afelől, hogy Fernando is nagyszerű formában lehet.”

„A bónusz számomra ebben a történetben az, hogy eddig én voltam a második legidősebb [Hamilton 35 éves – a szerk.], most viszont visszacsúszom a 3. helyre! Ez pedig nagyszerű!”

Miközben Alonso visszatér az F1-be, Sebastian Vettel jó eséllyel távozik az idény végén. Amikor a Motorsport.com című lap erről kérdezte Hamiltont, a brit kifejtette, „sajnálatos” lesz, ha nem lesznek a mezőnyben mindketten.

„Bárhogy is lesz, a Forma-1 folytatni fogja, akár mi itt leszünk, akár nem. Valaki le fog váltani minket. Ha megnézzük, kik távoztak a Forma-1-ből az elmúlt évek során, szerintem akkor sem mondhatjuk azt, hogy a Forma-1 veszített bármit is. Úgy gondolom, tovább fejlődött pozitív irányba.”

„Ha Seb idő előtt kénytelen lesz megállni, azért szerintem kár lesz. Bőven tudna mit adni még a sportnak, és sokkal többet elérhetne.”

Hirdetés

„Az lenne a lényeg, hogy a lehető legtöbb toppilótát megtartsuk. Meg akarjuk tartani a világbajnokokat, márpedig Seb egy világbajnok, Fernando egy világbajnok. És szerintem ez csak jó lehet a sportnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!