Hamilton: Alulteljesítettünk ma csapatként - F1VILÁG.HU

Hamilton: Alulteljesítettünk ma csapatként

HIRDETÉS
Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes csapata, hiszen egyik autójuk sem jutott be a legjobb 10 közé. Lewis Hamilton csak a 13. helyről rajtolhat a sprintfutamon, és természetesen csalódott az eredmény miatt.
2022 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes annak reményében érkezett meg Imolába, hogy a néhány új fejlesztésnek köszönhetően sikerül valamelyest javítaniuk versenyautójuk teljesítményén. Az esős időjárás ugyanakkor nem könnyítette meg a csapat dolgát, és a 2012-es Japán Nagydíj óta először fordult elő, hogy egyik Mercedes sem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton természetesen csalódottan nyilatkozott – a brit azt reméli, száraz pályán előrébb tudják majd verekedni magukat a szombati sprintfutamon.

„Nem volt valami jó időmérő, természetesen kiábrándító” – mondta a Mercedes versenyzője, aki szerint alulteljesítettek pénteken. „Az ember optimistán jön ide, és mindenki nagyon keményen dolgozik a gyárban, a dolgok pedig egyszerűen nem állnak össze. Kiábrándító. Azt gondolom, csapatként alulteljesítettünk ma. Vannak dolgok, amiket meg kellett volna tennünk, de nem tettük. Ez van.”

Arra a kérdésre, hogy a szombati sprintfutammal esetleg megmenthetnek-e valamit ebből a hétvégéből, Hamilton így felelt: „Olyan keményen fogunk dolgozni, amilyen keményen csak tudunk, hogy előrébb jussunk a sprintversenyen. Nehéz futam lesz, de remélhetőleg jobb lesz az időjárás, és ki tudja, talán előrébb rágjuk magunkat.”

„Továbbra is keményen fogunk dolgozni. Minden hétvége a kármentésről szól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!