Friss hírek

Hamilton: Ami a tv-ben látszik, az csak a jéghegy csúcsa

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője őszintén mesélt arról, hogy mennyire megviseli őt a koronavírus miatt kialakult helyzet, hogy nem találkozhat barátjával és családjával, viszont hozzátette, pozitív oldala is van ennek az időszaknak.

A koronavírus a Forma-1 világát is erősen érinti: a bajnokság ugyan elkezdődött, azonban a versenyzőknek szigorú szabályokat kell betartaniuk, ráadásul a versenynaptár is meglehetősen sűrű lett, kevés szabadidejük lesz a pilótáknak az év második felében. 

Hamilton az idei szezonban magabiztos és kiemelkedő teljesítményt nyújt: a brit azonban elmondta, neki is vannak rosszabb időszakai, mivel csak távolról tudja tartani a kapcsolatot szeretteivel.  

„Nekem is vannak nehéz napjaim, különösen ebben a helyzetben, amiben most vagyunk” – mondta Hamilton. „Az ember egyedül érzi magát, hiányoznak a barátok és a család, és az egymás utáni versenyek miatt ez azt jelenti, hogy nem marad sok idő a munkán kívül. Ezért vagyok hálás azoknak, akik a legközelebb állnak hozzám, és segítenek abban, hogy meglegyen az egyensúly – akkor is, ha ez csak SMS-ben, telefonon, vagy FaceTime-on megy.”

Hamilton szerint nem baj, ha ezt az emberek felismerik, mert egy ilyen időszak is jó tapasztalat lehet mindenkinek, és erősebbé válhatnak. 

Ha az ember megmutatja a sebezhető oldalát, akkor attól nem lesz gyenge. Inkább úgy érzem, ettől sokkal inkább erősebb lehetek.”

„Versenyzőként nem az az első, hogy az érzéseidről beszélj és hogy nyíltan beszélj magadról” – folytatta a brit. „De úgy gondolom, ez nagyon fontos, sokkal fontosabb, mint az, ami itt történik. A világon mindenkinek vannak problémái. Az a fontos, hogy az emberek képesek legyenek ezeket felismerni.

„Nehéz elmesélni a dolgokat, amiket az autóban megélünk. A tv-ben csak a jéghegy csúcsát látni. A kulisszák mögött sokkal több minden történik. Megpróbálom azt közvetíteni, hogy rendben van az, hogy nehéz napjai is vannak az embernek. Ezek azok a napok, amelyek a leginkább erőssé tesznek.”

Hamilton azonban hozzátette, vannak előnyei is ennek az időszaknak – például több emberi kapcsolata is megerősödött az elmúlt hónapokban. 

Az anyukámmal, apukámmal és a testvéreimmel mélyebb lett a kapcsolatom, ahogyan azokkal az emberekkel is, akikkel együtt dolgozom. Ennek is van pozitív oldala” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!