Hamilton: „Ami nem öl meg, az megerősít!” - F1VILÁG.HU

Hamilton: „Ami nem öl meg, az megerősít!”

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, bár fájdalmas volt számukra a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj, Silverstone-ba megerősödve érkeztek meg, és biztos benne, újra a győzelemért harcolhatnak.

Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas kiestek a spielbergi versenyen műszaki problémák miatt, a Mercedes azonban már rögtön a verseny után megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy hasonló gondok ne hátráltassák őket a folytatásban.

Hamilton azt mondja, úgy érzi, az ausztriai problémák még inkább egységgé kovácsolták a Mercedesen belül dolgozókat, és biztos benne, hogy a Brit Nagydíjra még jobban felszívják magukat.

„Nyilván tudjuk, hogy nehéz hétvégénk volt Spielbergben, és természetesen mindannyian azt szerettük volna, ha nem így alakul, de ami nem öl meg, az megerősít!” – mondta a címvédő a Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Őszintén mondom, a csapatszellem a Mercedesen belül erősebb, mint valaha. Ezek a tapasztalások, és ahogy kezeljük őket, tényleg egységgé kovácsolnak bennünket. Habár fájdalmas élmény volt, valójában közelebb hozott minket egymáshoz, szerintem megerősített bennünket.”

„Ezen a hétvégén pedig már vannak megoldások, rögtön a verseny után kidolgoztuk ezeket, amint visszakaptuk az autókat. Azt hiszem, már aznap este megtervezték a megoldást, és el is kezdték tesztelni. A csapat tehát elképesztő volt, és meggyőződésem, hogy mindent megtettünk azért, hogy újra ne forduljanak elő.”

Hamilton elárulta, abban bízik, a Mercedes autóját Silverstone-ban is ütőképes lesz majd, ám felhívta a figyelmet arra, az évad hátralévő részében is komoly küzdelem zajlik majd köztük, illetve a Ferrari és a Red Bull között.

„Azt gondolom, a spielbergi és a silverstone-i pályán vannak hasonlóságok a kanyarsebességet tekintve” – fogalmazott.

„Viszont ez egy sokkal megterhelőbb pálya, főleg a hőmérsékletek miatt. A Copse várhatóan padlógázas lesz, mint ahogy az 1-es kanyar is. Ez lesz az egyik legkeményebb verseny a gumik szempontjából.”

Hirdetés

„Azt hiszem, lehetetlen megmondani, hogyan alakul a szezon további része. De amit elmondhatok, hogy a csapatunk nagyon reaktív az olyan tapasztalatok után, mint a spielbergi. Próbálunk proaktívak lenni, ugyanakkor nagyszerű, hogy reaktívak is tudunk lenni egyszerre. Rengeteget fejlesztettünk az autón, és én is egyre jobban érzem, egyre jobban értem. A csapat pedig egyre jobban kiismeri a gumikat, illetve a csomagunk erősségeit és gyengeségeit.”

„Persze ezzel mindenki így van, de mi szeretnénk gyorsabban fejlődni, mint a riválisaink. Eddig elég hullámzó volt a szezon, és erre nem is nagyon tudok magyarázatot adni. Részben a gumik miatt van, részben pedig azért, mert idén jóval szorosabb a verseny, mint tavaly, és két csapat ellen küzdünk. Sokkal szorosabb a harc, nagy a nyomás. De ilyennek kell lennie a sportnak, ki kell préselnünk a legtöbbet az autókból és a versenyzőkből. Szerintem ez nem rossz dolog.”

Arra a kérdésre, hogy mely csapatnak van a leggyorsabb autója, Hamilton így felelt: „Pályáról-pályára változik, de én még mindig úgy érzem, hogy mi vagyunk a legjobb csapat, és őszintén hiszek abban, hogy ez így marad az év további részében is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!