Hamilton arról beszélt, hiányozna-e neki Räikkönen jövőre

Fotó: Hungaroring Media
Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint a Forma-1 megérzi majd Kimi Räikkönen hiányát, ha a finn versenyző az idei szezont követően valóban befejezi a versenyzést a száguldó cirkuszban.

Räikkönennek a szezon végéig szól a szerződése a Ferrarinál, a legfrissebb hírek szerint pedig helyét a következő idényre Charles Leclerc veszi át. Úgy tudni, a bejelentést hamarosan meg is teszi a Ferrari.

Amikor az F1VILÁG Monzában arról kérdezte a 2007-es év legjobbját, vannak-e opciói az F1-ben maradásra, sokat sejtetően csak annyit mondott: „Opciók mindig lesznek. Az életben úgy általában…”.

„Attól függ, az ember mit akar csinálni. Sok mindenen múlik. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, ennyi az egész.”

A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton újságírói kérdésre Monzában azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az elmúlt években Räikkönen ellen versenyezhetett.

Arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e neki, ha a finn a szezon végén visszavonul, Hamilton így felelt: „Szerintem mindig nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy az embernek hiányozna-e valaki. De a sport úgy általában véve hiányolni fogja őt, igen.”

„Nem csináltam titkot abból, hogy mielőtt megérkeztem a Forma-1-be, és a PlayStationön játszottam, mindig Kimi „voltam” a McLarennek, azt képzeltem, hogy én versenyzem azzal az autóval.”

„És aztán emlékszem, hogy az első McLaren, amit vezettem, Kimire volt beállítva, az ő felfüggesztésével volt szerelve. Lenyűgöző élmény volt, nagyon király volt, mivel a vezetési stílusunk elég hasonló, szóval elég kényelmesen éreztem magam az autóban azokkal a beállításokkal, amiket ő használt.”

„Hihetetlen pályafutása volt, óriási megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű finn ellen versenyezni. De úgy tűnik számomra, hogy még sok év van benne, nem látszik rajta, hogy öregszik.”

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn beszélt arról is, a „Jégember” becenevet viselő finn az elmúlt években igencsak megenyhült.

„Nem tudom, mik Kimi rövidtávú tervei, hogy marad-e a Ferrarinál, csatlakozik-e egy másik csapathoz, vagy távozik-e a Forma-1-ből” – mondta a szakember.

„De azt gondolom, hogy miközben korábbi csapattársa, Felipe Massa interjúvolta [a monzai verseny után a dobogón], eléggé elöntötték az érzelmek, látta a rajongók tengerét, ahogy mindenki lengette a zászlaját, és a nevét skandálták.”

„Amióta tavaly visszatértem a Forma-1-be, észrevettem, hogy Kimi megenyhült. Sok apró dologban észrevehető mindez, például több időt tölt autogramosztással, vagy mosolyog a kameráknak – ezektől korábban igencsak ódzkodott.”

„És idén kétségkívül jobban vezet, mint bármikor korábban, mióta visszatért a Ferrarihoz, és talán hamarosan újra esélye lesz a győzelemre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!