Friss hírek

Hamilton attól fél, Brazíliában is bajban lesznek

Bajba kerülhet a Mercedes Forma-1-es csapata a következő versenyen, ha a Red Bull képes lesz átmenteni azt a pazar teljesítményt, amit a hétvégi Mexikói Nagydíjon mutatott – ezt mondja a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A Mercedesek ugyan a leggyorsabbak voltak az időmérő edzésen, a vasárnapi versenyen azonban már rögtön a rajtnál Max Verstappen mögé kerültek, és lényegében bottal üthették a holland nyomát, aki sima győzelmet szerzett.

Hamilton másodikként ért célba, így négy futammal a világbajnokság vége előtt hátránya 19 pontra nőtt az összetettben. A Forma1 mezőnye ezen a hétvégén már Brazíliában vendégeskedik, az interlagosi pálya tengerszint feletti magassága miatt pedig ugyancsak kedvezhet a Red Bullnak. Hamilton attól tart, a folytatásban is nagyon nehéz dolguk lesz.

Hirdetés
 

„19 pont nyilván sok. Sok győzelmet szerzett idén” – mondta Hamilton a mexikói verseny után Verstappenről.

„Azt gondolom, ha a mostani parádés tempójukat átmentik a következőre is, akkor bajban lehetünk – vagy bajban leszünk. Nem tudom, hogy ugyanezt az óriási szárnyat használják-e majd, mint amit most. De nyilván kiderül majd, ha ott leszünk. Viszont remélem, hogy közelebb tudunk kerülni hozzájuk.”

Hamilton már a vasárnapi versenyen jelezte csapatának a rádión, valamit kezdeniük kell a féktávokkal, a futam után pedig elismerte, kétségkívül ez egy olyan terület, mely gyengeségüknek számított Mexikóban.

„A fékezés egész hétvégén problémás volt nekem. Az edzések és az időmérő során kétszer is elrontottam az 1-es kanyart, blokkoltam a kerekeket. Valamiért az autónk elég gyenge volt ebben a tekintetben ezen a hétvégén, és ezen a téren ők sokkal erősebbek nálunk. Ha több leszorítóerőt teszünk az autóra, az segít, de ezen a hétvégén képtelenek voltunk tartani velük a lépést a szárny terhelése szempontjából.”

Arra a kérdésre, hogy Brazíliában kötelező lesz-e győzelem, ha életben akarja tartani bajnoki reményeit, Hamilton így felelt: „Nos, természetesen azt érzem, hogy minden versenyxen győznöm kell. Mert szükségünk van ezekre az extra pontokra. Nem az elveszített pontok visszanyerése kellene, hogy a célunk legyen. Ez volt a célunk a legutóbbi versenyen, és az azt megelőzőn is, és ezen a hétvégén is.”

„De a Red Bullok túl gyorsak, szóval mindent beleadtunk. Sajnos ez jelenleg nem elég ahhoz, hogy versenyezzünk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!