Hamilton átvette a vezetést, fölényben a Mercedes - F1VILÁG.HU

Hamilton átvette a vezetést, fölényben a Mercedes

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzésén. A brit pilótát csapattársa, Nico Rosberg, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.


A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzésén. A brit pilótát csapattársa, Nico Rosberg, valamint a ferraris Fernando Alonso követte.

A királykategória csapatai délután tovább folytatták a megkezdett munkát Spielbergben: bár az eső a másfélórás tréning során folyamatosan ijesztgette a résztvevőket, végül nem kerültek elő az esőgumik, így a csapatok produktív munkát végezhettek.

Erre szükség is volt, hiszen amellett, hogy a mezőny nagy része ma még csak ismerkedett a 4,3 km-es pályával, a legtöbb csapat komoly újításokkal érkezett Ausztriába, melyeket bizony ki kellett értékelni – akárcsak a Pirelli két gumikeverékét.

A helyzet az élmezőnyben nem változott sokat délután: a Mercedes ezúttal is dominált, bár ezúttal Lewis Hamilton volt a gyorsabb, Nico Rosberg pedig második lett. A harmadik helyre ezúttal is Fernando Alonso érkezett meg a Ferrarival – több mint 9 tizedmásodperces hátránnyal.

Jól szerepeltek délután a Williamsek: Valtteri Bottas negyedik, Felipe Massa pedig ötödik lett, őket a címvédő Sebastian Vettel követte a Red Bull versenygépével. A hazai pályán versenyző alakulat másik pilótája, Daniel Ricciardo nyolcadik lett, kettejük közé Jenson Button férkőzött be a McLarennel.

A wokingi gárda újonca, Kevin Magnussen kilencedikként zárta a napot, a legjobb tíz helyezett sorrendje Jean-Eric Vergne nevével egészült ki.

Nem szerepelt túl acélosan Kimi Räikkönen a Ferrarival: a finn szemmel láthatóan továbbra is küszködik, ma csak a tizenegyedik legjobb idő lett az övé. Összességében mindazonáltal elmondható, a nyers osztrák pálya a mezőny szinte valamennyi tagját megtréfálta.

A Lotus csapata továbbra sem találja a ritmust: Pastor Maldonado tizenötödik, Romain Grosjean pedig csak tizenkilencedik lett.

A sereghajtók versenyében ezúttal is a Marussia volt jobb: Max Chilton tizennyolcadikként zárt, míg az utolsó két helyet a Caterham versenyzői foglalták el.

Hirdetés

A hétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérőt délután 2 órakor tartják Spielbergben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!