Friss hírek

Hamilton Ausztriában megdönthet egy negatív rekordot, amit 19 évesen állított fel

Lewis Hamilton karrierje során szinte minden jelentős csúcsot meghódított a Forma-1-ben, most azonban egy olyan negatív sorozatot írhat felül, amit még 2004-ben, 19 éves korában teljesített.

Nem kívánt egyéni rekorddöntés előtt áll a Forma-1 valaha volt egyik legeredményesebb pilótája, Lewis Hamilton. A Mercedes hétszeres világbajnoka a csapata gyengélkedése miatt a 2021-es utolsó előtti, Szaúd-arábiai Nagydíj óta egyetlen futamgyőzelmet sem szerzett, így a Brit Nagydíjjal bezárólag immár sorozatban tizenegy futamot zárt győzelem nélkül. Ha a soron következő Osztrák Nagydíjon sem sikerül nyernie, azzal meg fogja haladni a 2001 óta íródó formulaautós karrierjének leghosszabb nyeretlenségi szériáját.

Hamilton a legrosszabb, 11 futamon át tartó sikertelenségi időszakát még 2004-ben, 19 esztendős korában állította fel, amikor a Formula-3 Euro Series-ben versenyzett a Manor istálló színeiben. Ez volt az újonc éve a szériában, ahol a húszfutamos szezonban csak a kilencedik, norisringi versenyen sikerült a dobogó tetejére állnia. Az eredményei így is elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a bajnokságot az ötödik helyen, legjobb újoncként zárja.

Hirdetés
 

Hamilton szóban forgó negatív szériája azóta is fennáll, pedig több alkalommal is megközelítette azt. 2006-ban a GP2-ben versenyezve tízfutamos nyeretlenségi sorozatot teljesített. Akkor az év utolsó tíz futama zajlott le a futamgyőzelme nélkül, de a dobogós helyezései által így is elég pontot szerzett ahhoz, hogy év végén őt koronázzák bajnokká.

Az F1-ben további három alkalommal élt át hasonlót. Előbb a 2008-as Brazil és a 2009-es Német Nagydíj között, majd a 2012-es Brazil és a 2013-as Német Nagydíj, valamint a 2013-as Belga és a 2014-es Ausztráliai Nagydíj között szenvedett el tízfutamos nyeretlenségi szériákat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!