Hamilton: Az abu dhabi események csak még jobban ösztönöztek a folytatásra - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az abu dhabi események csak még jobban ösztönöztek a folytatásra

A tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történtek csak még inkább arra ösztönözték a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Lewis Hamiltont, hogy folytassa – erről ő maga beszélt nemrég egy interjúban. A brit pilóta reméli, jövőre újra a bajnoki címért csatázhat majd.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése 2023 végéig szól a Mercedesnél, az idei szezont megelőzően azonban a nemzetközi sajtóban heteken át találgatták, hogy vajon a brit pilóta idén visszatér-e a versenypályára a tavalyi szezonzárón történtek után, ahol drámai és egyben vitatott körülmények között veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappen ellen.

Hamilton persze újra lóra pattant, és bár idén nem termett számára túl sok babér az F1-ben, továbbra is eltökélt a folytatás mellett.

„Azt hiszem, ha nyertünk volna tavaly, és idén is győznénk, akkor más lenne a helyzet, az ember másképp gondolkodna. De imádom, hogy egy még nehezebb időszakon mentünk keresztül, és túl kellett tennünk magunkat ezen – azt mondanám, ez ösztönzött arra, hogy tovább maradjak” – mondta a brit versenyző a RACER című lapnak nyilatkozva. „Fittnek érzem magam – és megtalálom a módjait annak, hogy jobban érezzem magam fizikailak.”

„A mentális kihívás egy következetes dolog, és ez mindig így lesz, mert így megy ez nálunk, sportolóknál, hiszen a határokat feszegetjük. Szeretek arra gondolni, hogy még mindig megérdemlem a helyem itt, és rengeteg még a tennivaló.”

Fotó: Mercedes

A most 37 esztendős Hamilton természetesen jól tudja, egyre közelebb kerül pályafutása végéhez, és noha már 103 versenyt nyert a Forma-1-ben, továbbra is ki van éhezve a sikerre.

„Hogy őszinte legyek, ha minden nap egyszerű lenne, nem lenne kihívás. Én imádom azt a kihívást, hogy együtt dolgozzam mindenkivel, és kihívjam a többieket, és ők is kihívjanak engem. Elismerjük, hogy idén nem végeztünk nagyszerű munkát, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben sem fog sikerülni. Megtettük már korábban is.”

„Hogy fáj-e? Nem mondanám azt, hogy fáj. Mindannyian tudjuk, mi lehetett volna. Szívesen lennénk harcban, és bárcsak az összes autó közelebb lenne egymáshoz, és mindannyian többet csatázhatnánk közel az élmezőnyhöz. Bárcsak tizedek választanának el egymástól mindannyiunkat. De ez a sport nem így működik. Szóval nem aggodalmaskodom emiatt – nem olyasmi ez, amit kontrollálni tudok jelenleg. Szóval csak arra összpontosítok, hogy én mire vagyok képes és próbálok jobb munkát végezni azzal, amink van.”

„Ha összetöröm az autót, azzal pénzt vonok el a büdzséből, és úgy vagyok vele, ’te jó ég, ne csináld ezt!’. Bízom abban, hogy jövő februárban az autó azt nyújtja majd, amiben reménykedünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az abu dhabi események csak még jobban ösztönöztek a folytatásra
Még el sem kezdődött a verseny, Sargeant máris büntetést kapott
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!