Friss hírek

Hamilton: Az autó jobbra húz, amikor balra mennék

Az év korábbi szakaszának rossz emlékeit idézte vissza Lewis Hamiltonban a Mercedes Abu Dhabiban nyújtott formája, így a brit már alig várja a pillanatot, amikor utoljára kiszáll a W13-asból. Ígéri, soha többé nem fog bele visszaülni.

Hamilton az ötödik helyen zárta az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjét, ami egyet jelent azzal, hogy az idei szezon lett 2007 óta tartó F1-es karrierje során az első, amelyben egyetlen pole-pozíciót sem szerzett. Az erős interlagosi szereplés elmondása szerint pályaspecifikus volt, ezúttal ugyanis Mercedesén ismét előjött a csapatot kísértő számos probléma, köztük a pattogással.

„Számítottunk arra, hogy ez egy nehéz hétvége lesz, de eddig azért nem úgy nézett ki, hogy nyolc tized lesz a lemaradásunk. Kicsit meglepő, hogy ilyen messze vagyunk a többiektől. Ebből a hátrányból hat tizedet szedünk össze csak az egyenesekben, és az egész kicsit arra emlékeztet, ahol Austin előtt tartottunk” – festett le a sanyarú helyzetet Hamilton.

Hirdetés
 

„A pattogás visszatért és bosszúra éhes. Ez is időveszteséggel jár, de ezen kívül is elég lassúak vagyunk az egyenesekben a nagy légellenállás miatt. Emellett ott a fékprobléma is, ami az év nagy részében végigkísért minket. A féktárcsák egymástól függetlenül kezdenek el működni, ami azt eredményezi, hogy amikor a fékre lépek, az autó az egyik irányba kezd el húzni. Például amikor az 5-ös kanyarhoz érek, az autó jobbra húz, miközben balra szeretnék fordulni, szóval nem ideális.”

Hamiltonnak a szezonzáró teszten, a versenyt követő kedden még feladata lesz az idei autóban, viszont már alig várja, hogy túl legyen ezen és végleg maga mögött hagyhassa ezt az évet.

„A csapatban mindenki tudja, hogy pontosan mik a problémáink és hol csúszott minden félre. Biztos vagyok benne, hogy a következő autót már nem ugyanilyen karakterisztikával fogják megépíteni. Már várom a keddi nap végét, az lesz ugyanis az utolsó alkalom, hogy vezetnem kell ezt a micsodát. Ezután soha többé nem akarom ezt vezetni, és biztos, hogy a szerződésembe se fogom beleírni, hogy kérem magamnak ezt az autót!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az autó jobbra húz, amikor balra mennék
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!