Hamilton az autójával küzdve lett második Ausztráliában - F1VILÁG.HU

Hamilton az autójával küzdve lett második Ausztráliában

A közös hangot továbbra sem sikerült megtalálnia a Mercedes idei autójával, Lewis Hamilton ennek ellenére egy meglepetésszerű eredményt ért el a hétvégi Forma-1-es Ausztál Nagydíjon.

Valószínűleg sokat fizettek a fogadóirodák azok számára, akik az Ausztrál Nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton dobogós helyezésére tettek pénzt, ugyanis a hétszeres világbajnok melbourne-i második helyezése váratlan fordulat. A Mercedes tavaly óta nem találja régi önmagát, ennek ellenére az ausztrál időmérőn George Russell a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik rajthelyet szerezte meg, amit Hamilton egy 18 pontot érő második helyezésre tudta beváltani. Russell egy ideig vezette is a futamot, de a célvonalig műszaki hiba miatt nem sikerült eljutnia.

„Sajnos George balszerencsés volt. A megbízhatóságunk általában nagyon jó, szóval ez egy szerencsétlen helyzet. Egyébként csodás, hogy pontokat szereztem, második helyezésre egyáltalán nem számítottam” – fogalmazott Hamilton a leintést követően.

 

Bár Hamilton az idei szezonját tekintve most egészen versenyképes teljesítményt nyújtott, a Mercedes W14-gyel még mindig nem találta meg a közös hangot.

„Még most sem érzem magam komfortosan az autóban, nem igazán tudok kapcsolódni hozzá, szóval ezzel együtt próbálom a legjobbamat nyújtani. Nagyon keményen dolgozom azon, hogy ez a kötődés kialakuljon, de ez egy hosszú folyamat. Figyelembe véve azt, hogy egyértelmű hátrányban vagyunk a Red Bullhoz képest, csodálatos dolog itt az elejében csatázni az Astonnal. Folytatnunk kell a harcot” – értékelt Hamilton, mielőtt köszönetet mondott a csapatának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton az autójával küzdve lett második Ausztráliában
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!