Friss hírek

Hamilton: Az autón még javítanunk kell

Az élen végző Max Verstappentől néhány századdal lemaradva a 3. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki edzésnapját Lewis Hamilton. A címvédő alapvetően elégedett, bár az autón még javítaniuk kell.

A világbajnoki címvédő az első tréningen egy nagyobb méretű hátsó szárnnyal gurult pályára – végül a 18. helyen zárt, csapata pedig délutánra változtatott.

Hamilton a nyitónapot a 3. helyen zárta, és bár összességében elégedett, úgy érzi, javítaniuk kell még autójukon.

„Nagy kihívás itt megtalálni a megfelelő egyensúlyt” – mondta a világbajnoki címvédő. „Az első edzésen próbálkoztunk valahogy, de aztán változtattunk rajta délutánra.”

„A tempó elég hasonló volt. Az ember kipróbált egy megoldást, aztán az első és a harmadik szektorban gyors, de a pálya közepén lassabb. Utána kipróbálja a másik opciót, ami ennek az ellenkezője. Szóval trükkös dolog megtalálni a megfelelő egyensúlyt.”

„És nehéz tudást szerezni az ilyen rövid edzéseken, de lehető legjobban keresztülnavigáltunk rajtuk, és legalább száraz volt a pálya javarészt. Összességében rendben volt a nap, de az autó nem volt az igazi alattam, szóval lesz még tennivalónk este.”

„Az időjárás is nagy szerepet játszik majd. Ha esik, nyilván több leszorítóerőt akar az ember, de ha nem így lesz, akkor lassú lesz az egyenesekben. Szóval óvatosan kell változtatásokat eszközölnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!