Hamilton az egy pontnak is örülne a szezonnyitón

Még kezdetét sem vette az idei évad, a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton már le is írta esélyeit a szezonnyitón, ugyanis elmondása szerint vajmi kevés esélye lesz arra, hogy egyáltalán pontot szerezzen Melbourne-ben.

Még kezdetét sem vette az idei évad, a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton már le is írta esélyeit a szezonnyitón, ugyanis elmondása szerint vajmi kevés esélye lesz arra, hogy egyáltalán pontot szerezzen Melbourne-ben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem titkolta, komoly gondjaik vannak az új autóval, aminek átdolgozott aerodinamikai csomagja nem úgy teljesít, ahogy azt várták tőle a szélcsatornában elvégzett vizsgálatok után.

Bár a wokingi alakulat teljesítménye javuló tendenciát mutatott a legutóbbi teszten, Hamilton nem vár sokat a hétvégi futamtól, mert tisztában van azzal, hogy sok munka vár még rájuk, míg az MP4/24 hozni tudja a tőle elvárható eredményeket.

“Nos, nem igazán jó az új autó” – kezdte mondandóját a brit versenyző Melbourne-ben. “Úgy érzem, hogy javuló tendenciát mutatunk, és folyamatosan jobbak vagyunk, de még rengeteg munka vár ránk, míg elmondhatjuk magunkról: elégedettek vagyunk.”

A bajnoki címvédő hozzátette, már annak is örülne, ha egyetlen pontot sikerülne behúznia a szezonnyitón. “Úgy gondolom, ha optimistán akarjuk látni a dolgot, akkor egy pontot talán szerezhetünk, de még ez sem hiszem, hogy meglesz” – folytatta Hamilton.

“Pozitívnak kell maradnunk, és még bármi megtörténhet, elég csak visszatekinteni a tavalyi versenyre, mikor mindössze hét versenyző fejezte be a futamot. Viszont a valós teljesítményünket tekintve, nem gondolom, hogy elég gyorsak vagyunk. Azonban holnap már többet tudni mondani.”

“Heikkinek sikerült javulást elérnie a teszt utolsó két napján, és én azóta nem vezettem az autót, szóval azzal a néhány új elemmel, amit bevetünk, talán egy kicsit gyorsabbak lehetünk, legalábbis szerintem.”

Hamilton hisz csapata feltámadásában, és biztos abban, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, és idővel a McLaren visszatérhet az élmezőnybe, és ismét harcban lehet majd a győzelmekért, illetve a bajnoki címért.

“Természetesen az összes dolgozót érinti a dolog, de egy nagyon erős csapat vagyunk, az elmúlt két évben számos problémát kellett megoldanunk, és sikerrel jártunk. Nincs olyan dolog, amit ne tudnánk megoldani” – magyarázta a bajnok.

“Emelt fővel kell dolgoznunk. Természetesen lesznek gyengébb eredmények, ahogy minden évben vannak, de bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy ha a dolgok jól alakulnak, a maximálisan megszerezhető legtöbb pontot begyűjtjük. Úgy érzem, hogy be fogjuk tudni hozni lemaradásunkat, de ehhez idő kell.”

“Egy nagyon, de nagyon erős csapat a miénk, és ha valaki, akkor mi meg fogjuk tudni oldani a nehézségeket. Bízom benne!” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!