Friss hírek

Hamilton az egy pontnak is örülne a szezonnyitón

Még kezdetét sem vette az idei évad, a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton már le is írta esélyeit a szezonnyitón, ugyanis elmondása szerint vajmi kevés esélye lesz arra, hogy egyáltalán pontot szerezzen Melbourne-ben.

Még kezdetét sem vette az idei évad, a világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton már le is írta esélyeit a szezonnyitón, ugyanis elmondása szerint vajmi kevés esélye lesz arra, hogy egyáltalán pontot szerezzen Melbourne-ben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem titkolta, komoly gondjaik vannak az új autóval, aminek átdolgozott aerodinamikai csomagja nem úgy teljesít, ahogy azt várták tőle a szélcsatornában elvégzett vizsgálatok után.

Bár a wokingi alakulat teljesítménye javuló tendenciát mutatott a legutóbbi teszten, Hamilton nem vár sokat a hétvégi futamtól, mert tisztában van azzal, hogy sok munka vár még rájuk, míg az MP4/24 hozni tudja a tőle elvárható eredményeket.

“Nos, nem igazán jó az új autó” – kezdte mondandóját a brit versenyző Melbourne-ben. “Úgy érzem, hogy javuló tendenciát mutatunk, és folyamatosan jobbak vagyunk, de még rengeteg munka vár ránk, míg elmondhatjuk magunkról: elégedettek vagyunk.”

A bajnoki címvédő hozzátette, már annak is örülne, ha egyetlen pontot sikerülne behúznia a szezonnyitón. “Úgy gondolom, ha optimistán akarjuk látni a dolgot, akkor egy pontot talán szerezhetünk, de még ez sem hiszem, hogy meglesz” – folytatta Hamilton.

“Pozitívnak kell maradnunk, és még bármi megtörténhet, elég csak visszatekinteni a tavalyi versenyre, mikor mindössze hét versenyző fejezte be a futamot. Viszont a valós teljesítményünket tekintve, nem gondolom, hogy elég gyorsak vagyunk. Azonban holnap már többet tudni mondani.”

“Heikkinek sikerült javulást elérnie a teszt utolsó két napján, és én azóta nem vezettem az autót, szóval azzal a néhány új elemmel, amit bevetünk, talán egy kicsit gyorsabbak lehetünk, legalábbis szerintem.”

Hamilton hisz csapata feltámadásában, és biztos abban, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, és idővel a McLaren visszatérhet az élmezőnybe, és ismét harcban lehet majd a győzelmekért, illetve a bajnoki címért.

“Természetesen az összes dolgozót érinti a dolog, de egy nagyon erős csapat vagyunk, az elmúlt két évben számos problémát kellett megoldanunk, és sikerrel jártunk. Nincs olyan dolog, amit ne tudnánk megoldani” – magyarázta a bajnok.

“Emelt fővel kell dolgoznunk. Természetesen lesznek gyengébb eredmények, ahogy minden évben vannak, de bizonyosságot kell szereznünk arról, hogy ha a dolgok jól alakulnak, a maximálisan megszerezhető legtöbb pontot begyűjtjük. Úgy érzem, hogy be fogjuk tudni hozni lemaradásunkat, de ehhez idő kell.”

“Egy nagyon, de nagyon erős csapat a miénk, és ha valaki, akkor mi meg fogjuk tudni oldani a nehézségeket. Bízom benne!” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!