Hamilton: Az egyenesek miatt Spielbergben is bajban lehetünk - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az egyenesek miatt Spielbergben is bajban lehetünk

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint a következő két versenynek otthont adó Red Bull Ringen is nehéz helyzetbe kerülhetnek a Red Bull-lal szemben, az energiaital-gyárosok ugyanis rendkívül gyorsak voltak az egyenesekben a múlt hétvégi Francia Nagydíjon.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 20: Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B overtakes Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the French GP at Circuit Paul Ricard on Sunday June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A brit pilóta csak a 2. helyen ért célba Le Castellet-ben, miután a kétkiállásos taktikával versenyző Max Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte őt.

A Red Bull határozottan a francia pálya egyeneseire állította be autóját: kisebb hátsó szárnyakkal versenyzett, mint a Mercedes, ráadásul míg a németek már Bakuban bevetették idei második erőforrásaikat, a Red Bull csak a Francia Nagydíjon építette be új motorjait autóiba.

Hamilton a verseny után elárulta, a Red Bull nagyon gyors volt az egyenesekben, ez pedig igencsak megnehezítette az ő dolgukat. Ha pedig nem tudnak valamin változtatni, a hétvégi Stájer Nagydíjon, majd az azt követő Osztrák Nagydíjon is bajba kerülhetnek.

„Ez egy motorigényes pálya a hosszú egyenesekkel, szóval hasonló dolgot láthatunk, mint ezen a hétvégén” – fogalmazott a hétszeres világbajnok a spielbergi esélyekkel kapcsolatban.

„Nyilván a Red Bull egyenesbéli tempóját látva mondom ezt, de van azért 3 napunk, hogy lássuk, tudunk-e változtatni vagy javítani valamin. Ha pedig sikerült mindent maximalizálnunk, megfuttathatjuk őket a pénzükért.”

„Nem kétséges, hogy ezen a hétvégén sokkal gyorsabbak voltak nálunk. 3,5 tizedet veszítettünk az egyenesekben. Láthatta mindenki, hogy az egyenesben szinte elrepült mellettem. Nem tehettem semmit, hogy magam mögött tartsam.”

A versenyt követően a Mercedes korábbi világbajnoka, Nico Rosberg azt mondta, meglepte, hogy Hamilton nem védekezett olyan keményen Verstappen támadásával szemben. A hétszeres világbajnok reagált a felvetésre – azt mondta, egész egyszerűen nem volt értelme.

„Először is, gumitörmelékek voltak belül, és nem akartam, hogy még rosszabbak legyenek az abroncsaim” – mondta a címvédő. „Nyitott DRS-sel támadt, szóval, ha nem előzött volna meg ott, akkor megelőzött volna utána az egyenesben, szóval nem jelentett volna semmit.”

„Semmi tapadásom nem volt elöl, szóval mindenképp megelőzött volna. Semmi értelme nem volt keményebben védekezni. Azt hiszem, láthattátok, mi történt Valtterivel. Szóval nem volt értelme még jobban tönkretenni a gumikat.”

Hirdetés

„Egy kétkiállásos taktikával talál győzhettük volna, de az nem volt opció számunkra, szóval ki fogjuk elemezni a dolgukat, hogy kiderítsük, miért.”

„Nehéz dolog ez, mert a motorok homologizálva vannak. Ők nyilván hoztak ide egy fejlesztést, szóval mélyre kell ásnunk, hogy lássuk, hogyan tudnánk gyorsabbak lenni.”

Verstappen egyébként a második leggyorsabb versenyző volt az egyenesekben a futam során: 337 km/h-s csúcssebességet mértek nála, ez 16,3 km/h-val több, mint amit Lewis Hamilton tudott produkálni – aki egyébként ezen a téren a leglassabb volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!