Hamilton: Az egyetlen esélyem az volt, ha kint maradok - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az egyetlen esélyem az volt, ha kint maradok

HIRDETÉS
Bár még az utolsó előtti körben az élen állt, Lewis Hamilton végül csak a 2. helyen ért célba a vasárnapi Francia Nagydíjon, a Red Bull kétkiállásos taktikája ugyanis remekül működött Le Castellet-ben, Max Verstappen így győzni tudott, és 12 pontra növelte előnyét az összetettben.
2021 French Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a 2. helyről vágott neki a futamnak, ám miután Verstappen hibázott az első kanyarban, a hétszeres világbajnok az élre tudott kerülni.

A Mercedes aztán próbálta csapdába csalni a Red Bullt: kihívták kerékcserére Valtteri Bottast a 3. helyről, amire aztán a következő körben reagáltak Verstappenék, a holland pilóta pedig vissza tudott jönni a finn elé.

Nem sokkal később aztán Hamilton is érkezett a bokszba, Verstappen kivezető köre viszont olyannyira jól sikerült a friss gumikon, hogy a címvédő elé tudott vágni.

A Red Bull számára azonban hamar világossá vált, a gumik nem fogják bírni a végéig, így az energiaital-gyárosok a 32. körben újra a bokszba hívták Verstappent, aki aztán a friss gumikkal igyekezett levadászni a Mercedeseket: előbb Bottast, majd az utolsó előtti körben Hamiltont is utolérte és megelőzte, így végül megnyerte a versenyt.

Hamilton a verseny hajrájában már nagyon küszködött a gumikkal, és bár a Mercedesnél megkérdezték, mit gondol egy második kerékcseréről, végült kint maradt a pályán.

A futam után a címvédő azt mondta, az egyetlen esélyük a győzelemre az volt, ha kint maradnak a pályán.

„Már eléggé elöl járt ekkor, szóval az egyetlen lehetőségem az volt, hogy kint maradok” – mondta a címvédő. „Máskülönben újra összejött volna neki az elévágás, szóval elém került volna, és nem lett volna meg a tempóm, mert túl gyorsak voltak az egyenesekben.”

„Szóval az egyetlen opció az volt, hogy kint maradok, ameddig csak tudok, és reménykedem abban, hogy a gumik kibírják.”

„Találnunk kell némi tempót, ez biztos. Látható, hogy a legtöbb időt ma az egyenesekben veszítettünk el, szóval nagyon mélyre kell ásnunk, ki kell derítenünk ennek okait, hogy a motorerő, vagy a légellenállás miatt volt-e. De azért még jó csomaggal rendelkezünk.”

Hirdetés

Hamilton azt mondja, azt „nem igazán tudja”, hogy került Verstappen mögé az első kerékcserék után.

„Nem tudtuk, mennyire lesz erős ez a próbálkozás. De az nagyon meglepett, hogy az első gumik ilyen hamar elfogytak. Viszont nyilván remek stratégiájuk volt, és kiválóan működött ma.”

„Gratulálok Maxnak, nagyszerű munkát végzett. Jobbak voltak az egyenesekben egész hétvégén, és azt gondolom, ha megnézzük, milyen nehezen alakult a péntek, elégedett lehetek ezzel az eredménnyel.”

„Persze nem nyertünk, pedig az élen voltunk – viszont nem maradtak már gumijaim a végére, szóval sajnos elveszítettem az első helyet. De ettől még jó verseny volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az egyetlen esélyem az volt, ha kint maradok
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!