Hamilton az élen, a Ferrari szenved Monzában - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, a Ferrari szenved Monzában

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton zárta az élen a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki második szabadedzését. A brit pilóta mögött csapattársa, Valtteri Bottas zárt a második helyen, míg Lando Norris lett a 3. A Red Bull 1 másodperces hátrányban végzett, míg a Ferrari végigszenvedte a délutánt Monzában.
Lewis Hamilton Mercedes

Az első edzéshez hasonlóan kedvező időjárási körülmények között, szikrázó napsütésben, és ami a legfontosabb, száraz pályán körözhettek a versenyzők a ’sebesség szentélyében’.

 A Mercedesek a második tréningen is hozták a kötelezőt: Lewis Hamilton vezetésével az élen zárták a napot, nem is kis előnnyel! Hamilton 1 perc 20,192 másodperces idővel lett a leggyorsabb, bő 2 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, a vb-pontversenyben is a 2. helyen álló Valtteri Bottast.

Pazar formát nyújtottak a délutáni tréningen az AlphaTaurik is: Pierre Gasly a 4. helyen zárta a napot, míg csapattársa, Daniil Kvyat a 7. leggyorsabb lett.

Kettejük között Max Verstappen és Carlos Sainz zárt. A Red Bull pilótája 1 másodperces lemaradást szenvedett el Hamiltonhoz képest. Csapattársa, Alex Albon a remek délelőtti kezdés után ezúttal csak 14. lett.

Az utolsó percekben nagyot lépett előre a McLaren ifjú titánja, Lando Norris, aki végül a 3. legjobb idővel zárta a napot, 9 tizeddel lemaradva Lewis Hamiltontól.

A top 10-ben Lance Stroll, Charles Leclerc és Sergio Perez zárt még.

A Ferrari – ahogyan arra számítani lehetett – sokat szenvedett a tempós monzai pályán: Leclerc 1,3 másodperccel volt lassabb Hamiltonnál, míg Sebastian Vettel a 12. helyen 1,5 másodperces hátrányt szedett össze. A Ferrari autója ráadásul meglehetősen bizonytalanul viselkedett pénteken, Vettel egy alkalommal meg is pördült, Leclerc pedig a sóderágyat látogatta meg ugyanott – az első Lesmo kanyarban.

Bár Belgiumban remekeltek egy hete, egyelőre nem villognak a Renault-k: Esteban Ocon 11., Daniel Ricciardo pedig csak 15. lett. A sort a Williamsek zárták.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától tartják. Nagy kérdés, hogy változnak-e az erőviszonyok annak tudatában, hogy a kvalifikáción már nem lesz lehetőség az úgynevezett „party-motormódok” használatára.

Hirdetés

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!