Hamilton az élen Ausztriában, lemaradásban a Ferrari - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen Ausztriában, lemaradásban a Ferrari

HIRDETÉS
Großer Preis von Kanada 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj első szabadedzésén. A második helyen Max Verstappen, a harmadikon Valtteri Bottas zárt.

Hamilton 1 perc 5,975 másodperces idővel végzett az élen a spielbergi nyitóedzésen – ez a köridő mintegy 2 másodperccel jobb, mint az az eredmény, mellyel az elmúlt évben megszerezte a rajtelsőséget a Red Bull Ringen.

A kedvező időjárási körülmények között lebonyolított gyakorláson Max Verstappen lett a második: a Red Bull versenyzője közel 2 tizedmásodperccel volt lassabb Hamiltonnál, és a másik Mercedes, Valtteri Bottas előtt zárta a másfél órás tréninget.

Bottasnak egyébként volt egy megpördülése is a délelőtti edzésen – persze nem ő volt az egyetlen, hiszen alapvetően elmondható, hogy az első tréning meglehetősen eseménydúsra sikeredett: számos versenyző hagyta el a pályát, megpördült például a két Ferrari, valamint Max Verstappen is. Utóbbi versenyző egy alkalommal a pályát szegélyező gumifalat is érintette, ám autója komolyabb sérülések nélkül úszta meg.

2

A Ferrarik nem remekeltek az első tréningen: Sebastian Vettel a 4., Kimi Räikkönen pedig csupán a 6. helyen zárt, a finn közel 9 tizedmásodperces hátrányban. Kettejük közé Daniel Ricciardo férkőzött be a Red Bull-lal.

Eddigi formájukhoz képest kiválóan szerepeltek Spielbergben a McLaren autói: az új Honda-motorral szerelt versenygéppel Stoffel Vandoorne 7., Fernando Alonso pedig 9. lett, és a legjobb 10-ben végzett még Daniil Kvyat, valamint Esteban Ocon is.

1

A Williamsek visszafogott teljesítménnyel kezdték a hétvégét: Felipe Massa a 11., a Bakuban dobogós Lance Stroll pedig csak a 15. helyen zárta a nyitóedzést.

Hirdetés

3

A délelőtti tréningen egyébként Nico Hülkenberg autóját Szergej Szirotkin vezethette a Renault-nál, míg Sergio Perez versenygépével Alfonso Celis körözhetett a Force India színeiben.

Az Osztrák Nagydíj második szabadedzését délután 14 órától tartják, az előrejelzések szerint pedig jó esély van arra, hogy eső áztatja majd a következő gyakorlást.

Az F1Világ ott van az Osztrák Nagydíjon is! Még több érdekességért látogassa meg Facebook-oldalunkat!

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!