Hamilton az élen az első abu dhabi szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen az első abu dhabi szabadedzésen

HIRDETÉS
Lewis Hamilton vezetésével a két Mercedes végzett az élen a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén, megelőzve Charles Leclerc-t. A nyitótréningen sok ifjú tehetség lehetőséget kapott, így például Max Verstappen autóját is beugró pilóta vezethette.
2022 Sao Paolo Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A Forma-1 szabályai szerint idén legalább két első szabadedzésen olyan pilótának kell lehetőséget adniuk a csapatoknak, akik legfeljebb két F1-es futamon álltak rajthoz. Sok istálló a szezonzáró hétvégén teljesítette mindezt, így Max Verstappen helyett Liam Lawson, Carlos Sainz helyett Robert Shwartzman, Lando Norris helyett Pato O’Ward, Lance Stroll helyett Felipe Drugovich, Mick Schumacher helyett Pietro Fittipaldi, Nicholas Latifi helyett Logan Sargaent, Fernando Alonso helyett pedig Jack Doohan ült autóba. Sőt, volt még egy beugró, a már jól ismert Robert Kubica ugyanis Guanyu Zhou autójával körözhetett Abu Dhabiban.

Az első szabadedzésen kedvező időjárási körülmények, és száraz pálya fogadta a mezőnyt, a legjobb köridőt pedig Lewis Hamilton autózta a Mercedesszel: a hétszeres világbajnok 1 perc 26,633 másodperces idővel végzett az élen, jó 2 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon győztes George Russellt.

A brit pilótát mindössze 35 ezredmásodperccel lemaradva Charles Leclerc zárt, míg a Ferrari versenyzőjét Sergio Perez, illetve a másik Red Bullt terelgető Liam Lawson zárt. Az F1-es pályafutása utolsó hétvégéjét teljesítő Sebastian Vettel 6. lett, míg a top 10-be Shwartzman, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, és Alex Albon férkőzött be.

Pierre Gasly utolsó hétvégéjét teljesíti az AlphaTauri csapatával, ő a nyitótréningen 11. lett jövő évi csapattársát, Esteban Ocont megelőzve.

Az első szabadedzésen kisebb kicsúszásoktól eltekintve komolyabb incidens nem borzolta a kedélyeket. A program magyar idő szerint 14 órakor folytatódik majd a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!