Hamilton az élen az utolsó szabadedzésen, Latifi autót tört - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen az utolsó szabadedzésen, Latifi autót tört

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén. A Mercedes kiválóan hangolt a délutáni időmérőre, hiszen a 2. helyen Valtteri Bottas zárt, megelőzve Max Verstappent.
JULY 03: Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Austrian GP on Friday July 03, 2020. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A Forma-1 mezőnyét a péntekinél melegebb időjárási körülmények fogadták szombaton, Spielbergben, a Mercedes formáját azonban ez nem befolyásolta: akárcsak a tegnapi szabadedzéseken, most is a feketére festett ezüstnyilak voltak a leggyorsabbak.

Lewis Hamilton 1 perc 4,130 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast, valamint a Red Bull ifjú pilótáját, Max Verstappent.

A Ferrari továbbra sincs formában: a maranellóiak ugyanazon gumikeverékkel bő fél másodperccel voltak lassabbak a Mercedeseknél. Charles Leclerc az ötödik, Sebastian Vettel pedig 7 tizedes lemaradással csak hetedik lett.

Kiválóan szerepelt viszont a Racing Point versenyzője, Sergio Perez, aki kevesebb mint fél másodperces hátránnyal lett 4. az utolsó szabadedzésen.

A Red Bull másik pilótája, Alexander Albon hetedik lett, a top 10-ben pedig Lance Stroll, Pierre Gasly és Lando Norris zárt még.

Nem remekeltek a Renault-k: Esteban Ocon 9 tizedes lemaradással 11., Daniel Ricciardo pedig 12. lett. Őket a másik McLarennel Carlos Sainz követte a 13. pozícióban.

Fotó: Alfa Romeo Racing

Az Alfa Romeo versenyzői meglehetősen gyenge formában hangoltak az időmérőre: Antonio Giovinazzi 18., Kimi Räikkönen pedig 19. lett.

Az egyórás gyakorlást egy időre meg kellett szakítani piros zászlóval, Nicholas Latifi ugyanis csúnyán összetörte a Williams autóját.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!