Hamilton az élen, de az eső nyerhet Austinban - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, de az eső nyerhet Austinban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Amerikai Nagydíj szombati szabadedzésén, az azonban továbbra is kérdéses, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt meg tudják-e tartani az időmérő edzést.


Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Amerikai Nagydíj szombati szabadedzésén, az azonban továbbra is kérdéses, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt meg tudják-e tartani az időmérő edzést.

Az előzetes hírekkel ellentétben úgy alakult, hogy mégis megrendezték a szombati harmadik szabadedzést Austinban. Az eső egész nap áztatta a versenypályát, ezért volt kérdéses, hogy ki tudnak-e gurulni az autók a garázsokból.

A versenyzők nem féltek a nehéz körülményektől – Daniel Ricciardo volt az első, aki kimerészkedett a Red Bull-lal. A pilótákat arra szólították fel, hogy ne használják az intermediate abroncsokat, amíg erre külön engedélyt nem kapnak.

A rádión olyan üzeneteket hallhattunk az edzés során, melyek alapján elmondható, hogy habár csúszós volt az aszfaltcsík, nagyobb problémát nem okozott a pilóták számára. Más helyszíneken sok vízátfolyással találkoztak a versenyzők, itt erre nem volt túlzott panasz már a pénteki nap folyamán sem.

Nem sokkal az edzés kezdete után Nico Rosberg a gumifalnak csúszott, melynek következtében letört az első vezetőszárnya, így a bokszba kellett hajtania egy kisebb szervizre, végül 7 megtett kör került a neve mellé, és a kilencedik pozícióban zárt. Ezen kívül számos megpördülést, kicsúszást és pályaelhagyást láthattunk a harmadik tréning során.

Az esőben Lewis Hamilton teljesített a legjobban 1:59.517-es időeredménnyel, ő volt az egyetlen, aki két percen belül tudta teljesíteni a leggyorsabb körét. Őt Vettel követi a Ferrarival, a harmadik helyen pedig Nico Hülkenberg végzett a Force Indiával.

Felemás eredménnyel zárt a Williams: Valtteri Bottas a negyedik, míg Felipe Massa a tizedik pozícióban zárt. Carlos Sainz a Toro Rossóval az ötödik legjobb időt autózta, őt követi Daniil Kvyat a hatodik, Kimi Räikkönen a hetedik, Daniel Ricciardo pedig a nyolcadik pozícióban.

Az egyelőre még kérdéses, hogy az időmérő edzést megtartják-e Austinban, elképzelhető ugyanis, hogy a harmadik tréning eredményei alapján állnak majd rajthoz holnap a versenyzők.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!