Hamilton az élen, Ericsson bukott az időmérő előtt

Lewis Hamilton végzett az élen a csendesen kezdődő, ám végül eseménydús edzésen szombat délelőtt a Brit Nagydíjon, ahol Marcus Ericsson csúnyán összetörte autóját.


Lewis Hamilton végzett az élen a csendesen kezdődő, ám végül eseménydús edzésen szombat délelőtt a Brit Nagydíjon, ahol Marcus Ericsson csúnyán összetörte autóját.

A Mercedes brit versenyzője éppen akkor futotta meg leggyorsabb körét, mikor a Sauber pilótája összetörte autóját 22 perccel a tréning vége előtt, ami miatt jó ideig állt a körözés, ugyanis megrongálódott az egyik szalagkorlát.

Ericsson a Stowe kijáratánál vesztette el uralmát autója felett, majd megpördült és a falnak csapódott, ami visszalökte a pályára.

Szerencsére a pilóta nem sérül meg, de a pályán lévő törmelékeket el kellett takarítani, illetve meg kellett javítani a szalagkorlátot, így 5 perccel a vége előtt indulhatott újra a körözés.

1

Mindez elég volt, hogy a Mercedes versenyzői egy időmérőt játszanak le, amiből Hamilton jött ki ezúttal győztesként, ám csak 73 ezreddel volt gyorsabb Nico Rosbergnél.

A két versenyzőz Daniel Ricciardo követte a Red Bullal, ám már több, mint fél másodperces lemaradásban. Az energiaital gyárosok másik pilótája, Max Verstappen a negyedik lett, Sebastian Vettel előtt, aki már több mint egy másodperccel volt lemaradva az élen álló Mercedes versenyzőitől.

A Ferrari német versenyzője egyébként egy ijesztő üzenettel zárta az edzést, ugyanis a rádión közölte csapatával, hogy vélhetően nem sikerült orvosolniuk a váltóproblémát, amivel küszködött.

Az edzés kezdete előtt egyébként leszakadt az ég, így vizes pályán vette kezdetét a körözés, majd az egyórás tréning második felében indult meg az aktivitás, már száraz aszfaltra alkalmatos gumikon, jóllehet akkor jött az Ericsson-féle baleset.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!