Hamilton az élen Rosberg előtt az első edzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen Rosberg előtt az első edzésen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton végzett az élen az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén, ahol csak 18 autó körözött. A Mercedes brit pilótáját csapattársa, Nico Rosberg követte, a harmadik Jenson Button lett a McLarennel.



A világbajnoki címért még harcban álló Lewis Hamilton és Nico Rosberg végzett az élen az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén, ahol a Caterham és a Marussia távollétében csak 18 autó gördül pályára, a 2005-ös Monte-Carlói Nagydíj után először.

Hamilton volt az egyetlen versenyző, aki 1:40 alá tudott menni, azonban Rosberg mindössze három tizeddel volt csak lassabb nála.

Szinte az egész edzésen az élen tanyázott annak ellenére, hogy egy technikai probléma miatt nem volt rádió-kapcsolat a csapat és a versenyzők között. Jenson Button mindössze egy tizeddel volt csak elmaradva Rosbergtől, és így végzett a harmadik helyen.

Csapattársa, Kevin Magnussen is az élen volt a tréning elején, ám végül az ötödik pozícióban landolt, a Toro Rosso újonca, Daniil Kvyíat mögött.

A Ferrari egy kísérleti első- és hátsó szárnyat próbált ki, már a jövő évre készülve. Fernando Alonso a hatodik lett, míg Kimi Raikkönen csak a 12. pozícióban landolt.

A világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel – aki a vasárnapi futamot minden bizonnyal a bokszutcából kezdi majd meg, miután egy extra motort fel kell használnia – a hetedik helyen végzett a Red Bullal.

Csapattársa, Daniel Ricciardo már a szezon elején kihasználta extra motorbeépítési lehetőségét, csak 5 kört teljesített, mellyel a 17. pozícióba tudta behozni versenygépét Austinban.

Romain Grosjean volt az egyedüli, aki lassabb volt az ausztrál pilótánál, miközben a Lotus új, kísérleti orrkúpjával körözött.

Hirdetés

Max Verstappen második alkalommal kapott lehetőséget a szabadedzésen, Jean-Eric Vergna autójában. A holland pilóta kilenc tizeddel volt lassabb Kvyatnál és a tizedik helyre hozta be a Toro Rossót, a Valtteri Bottas autójában köröző Luiz Felipe Nasr (Williams) és Nico Hülkenberg (Force India) mögött.

Az edzés végén a versenyzők kipróbálhatták az új sárga zászlós rendszert, amit Jules Bianchi tragikus balesete után kíván a szövetség majd bevezetni, remélhetőleg már a következő idényben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!