Hamilton az élen, Schumacher balesetet szenvedett az utolsó hungaroringi edzésen! - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, Schumacher balesetet szenvedett az utolsó hungaroringi edzésen!

HIRDETÉS
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén. A brit mindössze 88 ezreddel volt gyorsabb Max Verstappennél. Mick Schumacher balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a gyakorlást.
2021 Hungarian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A Forma-1 mezőnye tegnaphoz képest valamivel hűvösebb időben, ám így is 55℃-os aszfalton folytatta a munkát a Hungaroringen. A tréning első felében csak néhány autó körözött a pályán, hamarosan aztán mindenki nekilátott az időmérőre és a vasárnapi versenyre való felkészülésnek.

A legjobb köridőt végül a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton érte el: a brit versenyző 1 perc 16,826 másodperces idővel zárt az élen, 88 ezreddel megelőzve bajnoki riválisát, az éllovas Max Verstappent. A 3. pozícióban Valtteri Bottas zárt.

A tegnapi visszafogott kezdés után meggyőzően szerepeltek a Ferrarik: Carlos Sainz a 4., Charles Leclerc pedig az 5. lett az egyórás gyakorláson, míg a Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez csupán a 7. helyen zárt bő 1 másodperces lemaradással.

A top 10-ben Daniel Ricciardo, Fernando Alonso és Lance Stroll zárt még.

Az Aston Martin másik versenyzője, Sebastian Vettel nem remekelt: a német csak a 13. helyen zárt Pierre Gasly és Esteban Ocon mögött.

Az időmérő edzésen egy alkalommal a piros zászlók is előkerültek: Mick Schumacher csapta falnak autóját a 11-es kanyarban. Mivel a Haas versenygépe jelentős sérüléseket szenvedett, jó esély van rá, hogy a fiatal német nem tud pályára gurulni a délután 3 órakor kezdődő időmérő edzésen.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: Formula 1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!