Hamilton az élen, Verstappen csak a 4. helyen Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, Verstappen csak a 4. helyen Abu Dhabiban

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. Bajnoki riválisa, Max Verstappen csak a 4. pozícióban zárt.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A Forma-1 csapatai a második tréningen már villanyfénynél folytathatták a felkészülést a hétvége további részére, a jelentősen átalakított versenypálya pedig komoly feladat elé állította a csapatokat.

A legjobb kört végül Hamilton futotta meg: a vb-címvédő 1 perc 23,691 másodperces idővel végzett az élen, meglepetésre a 2. helyen Esteban Ocon zárt 3 tizedes lemaradással. A 3. helyen Valtteri Bottas végzett, a finn pilóta az edzés során egy alkalommal a korlátot is megkoccolta, autója azonban nem sérült meg.

A szezonzáró hétvégére Hamiltonnal azonos pontszámmal megérkező Max Verstappen csak 4. lett, hátránya bő 6 tizedmásodperc lett riválisával szemben. Csapattársa, Sergio Perez végzett mögötte, míg a 6. pozícióban Fernando Alonso, a 7. helyen Yuki Tsunoda zárt.

Tsunoda mögött a két Ferrari végzett Charles Leclerc – Carlos Sainz sorrendben, míg a top 10-ben Pierre Gasly végzett még a másik AlphaTaurival.

A McLarenek ezúttal is csak a mezőny második felében zártak: Daniel Ricciardo 11., Lando Norris 13. lett. Kettejük közé Antonio Giovinazzi férkőzött be az Alfa Romeóval.

Az Aston Martin világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel csak 14. lett, míg a Forma-1-ből hamarosan távozó Kimi Räikkönen 16. lett. A finn az utolsó pillanatokban csúnyán összetörte autóját a 14-es kanyarban, ő azonban szerencsére nem sérült meg.

A Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 11 órakor folytatódik az utolsó edzéssel, míg az időmérőt 14 órától rendezik.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!