Hamilton az élen, Vettel utolsó az időmérő előtt! - F1VILÁG.HU

Hamilton az élen, Vettel utolsó az időmérő előtt!

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton végzett az élen a Forma-1-es Belga Nagydíj utolsó, szombati szabadedzésén, megelőzve a Renault pilótáját, Esteban Ocont, valamint a mclarenes Lando Norrist. A Ferrarik a mezőny végén, Sebastian Vettel az utolsó helyen zárt.
2020 Belgian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Bár a 12 órától megtartott egyórás tréning során többször elkezdett szemerkélni az eső Spa-Francorchampsban, az F1 mezőnye végig száraz pályán körözhetett.

A bizonytalan időjárás miatt a csapatok egy ideig kivártak a bokszban, időmérős köreiket pedig az utolsó másodpercekre hagyták. Ez persze okozott bonyodalmakat is, hiszen rendkívül nagy volt a forgalom a pályán, ami megnehezítette a versenyzők dolgát.

A leggyorsabb kört végül a világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton futotta meg: a brit 1 perc 43,255 másodperces idővel végzett az élen, 230 ezredmásodperccel megelőzve a Renault ifjú pilótáját, Esteban Ocont.

A 3. helyen Lando Norris zárt a  McLarennel, megelőzve Alexander Albont és Valtteri Bottast.

A pénteki nap leggyorsabbja, Max Verstappen 6 tizedes lemaradással csak 6. lett, a top 10-ben pedig Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Carlos Sainz és Sergio Perez végzett.

A Ferrarik ezúttal is borzasztóan gyenge teljesítményt nyújtottak: Charles Leclerc a 17. helyen végzett, míg csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 2,1 másodperces hátránnyal csak utolsó lett.

A Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzését 15 órától rendezik, elemzésünk alapján pedig a Mercedest nehéz lesz legyűrni egy körön – a versenyen viszont lehet keresnivalója a Red Bullnak!

A 3. szabadedzés végeredménye:

Forrás: Formula 1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!