Hamilton az elkerülhetetlen visszavonulásáról beszélt - F1VILÁG.HU

Hamilton az elkerülhetetlen visszavonulásáról beszélt

HIRDETÉS
A 38 éves Lewis Hamilton számára a legoptimistább becslések szerint is már csak néhány év van hátra a Forma-1-ben, így a pilótát arról faggatták, mi várhat rá a száguldó cirkuszon túl.
2022 Mexico City Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

Ritka helyzetbe került a közelmúltban Lewis Hamilton, aki Jay Shetty internetes műsorában életében először vett részt podcastban. A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótával hetven percen át beszélgettek a múltjáról, az életéről és természetesen a versenyzésről, amivel kapcsolatban az elkerülhetetlenül közeledő visszavonulása is szóba került. Hamilton egy ideje már készül a nagy horderejű váltásra, ami véleménye szerint azon hivatásos sportolók számára könnyebben megy, akik tudják, mihez kezdenek a nagy változást követően.

„Más sportolókkal beszélgetve mindig szóba jön, mennyit teszünk azért, hogy valamiben, amit imádunk, a lehető legjobbak legyünk. Legyen szó zenélésről vagy írásról, olyankor minden más háttérbe szorul. Hogyan lehetséges úgy fókuszálni valamire, hogy közben egyéb képességeinket is fejlesztjük, egyéb szenvedélyeinket is felfedezzük? Sokat beskatulyáznak minket, mondván ’te csak ezzel az egy dologgal foglalkozz’” – fejtegette a témát.

Azt senki sem vonhatja kétségbe, Hamilton mennyi energiát fektet a Forma-1-be, ám ennek ellenére jut ideje egyéb elfoglaltságokra is. Az utóbbi évek során kipróbálta magát többek között a divat és a zene és a film világában is.

„Sok olyan emberrel beszélgettem, akik visszavonultak, de aktívak maradtak. Sokan mondják, hogy a visszavonulással minden darabjaira hullik. Hirtelen semmire sem támaszkodhatnak, és nem tudják, mihez fognak kezdeni. Ekkor keresztül mennek egy érzelmi folyamaton, ami időt igényel.”

Bár a hészeres világbajnok már most 16 F1-es szezont tudhat maga mögött, az elkerülhetetlen visszavonulástól nem tart. Úgy érzi, az egyéb szenvedélyei kellő stabilitást nyújtanak majd számára.

„Próbálok másoktól tanulni és azt beépíteni az életembe, valamint igyekszem felfedezni az egyéb szenvedélyeimet. Jelenleg úgy érzem, sok minden vár rám az F1 után, szóval hálás leszek, hogy az életem job irányt vesz majd” – magyarázta Hamilton, aki számára egy dolog biztos: a versenyzői énje az F1 után is vele marad, bármikor is vonul vissza.

„Semmi kétségem afelől, hogy édesapámmal mindig kijárunk majd gokartozni, vagy ilyesmi. Mindig bennem lesz a versenyszellem. Ez a DNS-em része, és sosem fog változni. Mindenben versengeni akarunk” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!