Friss hírek

Hamilton az esőért imádkozik Japánban

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton bízik benne, hogy a vasárnapi versenyen esni fog az eső, miután az időmérő edzésen hét századdal ugyan, de megverte csapattársát, így a pole pozícióból várhatja a holnapi Japán Nagydíjat.

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton bízik benne, hogy a vasárnapi versenyen esni fog az eső, miután az időmérő edzésen hét századdal ugyan, de megverte csapattársát, így a pole pozícióból várhatja a holnapi Japán Nagydíjat.

A brit újonc majd’ kiugrott a pilótafülkéből, mikor meghallotta, sikerült elhappolnia Alonso elől a pole pozíciót az utolsó pillanatokban. Ez volt Hamilton ötödik rajtelsősége az idei évben, aki jó eséllyel pályázik arra, hogy a hétvégén tovább növelje előnyét csapattársával szemben a bajnoki pontversenyben.

Hamilton bevallotta, örülne, ha esős maradna az idő, ám akkor sem lesz szomorú, ha netán napsütés fogadja majd a holnapi versenyen.

Hirdetés
 

“Bízom benne, hogy vizes marad a pálya, de az sem baj, ha nem így lesz” – mondta a brit pilóta az időmérő edzést követően. “A tegnapi szabadedzéseken már a versenyre készültünk, és meg voltunk elégedve az autó egyensúlyával. A csapat nagyon keményen dolgozott, ami a teljesítményünkön is meglátszott. Sikerült újabb előrelépést elérnünk, így szerintem nagyon izgalmas lesz a futam.”

“Minden rendben zajlott számunkra a mai időmérő edzésen. Az egész hétvége jobban kezdődött számunkra, mint a többiek számára, a kezdetektől fogva gyorsak voltunk. Az időjárás azonban nem könnyítette meg a helyzetünket, de ez mindenkiről elmondható. Nem tudtuk, mire számítsunk a vizes pályán, de a csapat fantasztikus munkát végzett, és megfelelően beállította az autót” – folytatta Hamilton.

“Mikor kint vagy a pályán, nem tudod, hogy mennyi idő van még hátra, de most tökéletes volt az időzítés. Jó kört teljesítettem. Tudtam, hogy ez az utolsó esélyem. Az utolsó kanyarban vesztettem némi időt, és nem tudtam, hogy hol állok. Azonban megláttam a kivetítőn, hogy én vagyok az első, és örömömben a levegőbe csaptam” – tette hozzá a brit újonc, aki annak ellenére is nyugodt, hogy komoly nyomást gyakorol rá Alonso és Raikkönen.

“Őszintén mondom, hogy nyugodt vagyok, különösen azok után, hogy remekül alakul a hétvégénk. Az autó fantasztikus, meg kell tartanom a vezető pozícióm az első kanyarban, és onnantól kezdve már nem lehet gond.”

Hamilton azt is elmondta, hogy keményen fog küzdeni Alonóval a holnapi futamon, ám nem gondolja, hogy megismétlődnének a Spában történtek, mikor a rajtnál kis híján kilökték egymást.

“Versenyezni fogunk. Ahogy Fernando is mondta, nem vagyok idióták. Be akarjuk fejezni a versenyt és pontokat akarunk gyűjteni. Keményen fogunk küzdeni egymással, és nagyon remélem, hogy mindketten sportszerűek leszünk a másikkal” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!