Friss hírek

Hamilton: Az idei autó jóval erősebb elődjénél

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapata sokkal jobb formában van, mint a tavalyi évben volt ilyenkor, így magabiztosan várja a szezon kezdetét.

Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapata sokkal jobb formában van, mint a tavalyi évben volt ilyenkor, így magabiztosan várja a szezon kezdetét.

A McLaren világbajnoka a nyolcadik helyen végzett a pénteki teszten, azonban nem teljesített kvalifikációs gyorskört, így nem meglepő, hogy nem tudott harcba szállni a legjobb időkkel.

Hamilton úgy érzi, hogy csapata hatalmasat fejlődött a tavalyi évhez képest, leginkább abban, hogy sokkal felkészültebben vághat neki az idei szezonnak, mint a tavalyinak, mikor igen gyengén teljesített az első versenyeken.

“Sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a tavalyi évben” – mondta a 25 éves versenyző a riportereknek Barcelonában. “Teljesen új az érzés. Mikor a tavalyi autót vezettem ezen a pályán, már érezhető volt, hogy nem lesz túl fényes az idei évünk.”

“Mikor tavaly ide érkeztünk, jócskán le voltunk maradva ellenfeleinkhez képest, és az autó sem tűnt túl jónak. Most egy sokkal erősebb pozícióban vagyunk, ebben biztosak vagyunk, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy még nagyon sok munka vár ránk.”

“Vannak csapatok, amelyek hihetetlenül gyorsak. Most azonban csak a saját programunkra fókuszálunk. Úgy érezzük, hogy jó munkát végzünk, de még sok munka vár ránk. Nem hisszük azt, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak, és nem szállunk el magunktól.”

Hamilton csak ismételni tudta kollégáit, és elmondta, hogy a teszteredményekből nagyon nehéz bármiféle következtetést levonni, különösen úgy, hogy nem tudni, ki mennyi üzemanyaggal köröz.

A brit pilóta azonban biztos abban, hogy rengeteg újítás lesz a csapatoknál a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

“Fogalmam nincs, hogy tudunk-e 1:20.6-os időt” – mondta. “Majd meglátjuk, de egy biztos, nem annyi üzemanyaggal köröztem pénteken, mint a többiek, kicsit más programon voltam.”

“Biztos vagyok abban, hogy a következő néhány napban sokkal tisztább képet kapunk az aktuális erőviszonyokról, de az első versenyig számos újítás kerül az autókba. Mi is több újítással készülünk a szezonnyitóra.”

Arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata újdonsült csapattársával, Jenson Buttonnal, a brit versenyző a következőkkel folytatta: “Az elmúlt néhány napban nem találkoztunk túl sokat, de jól kijövünk egymással.”

“Jenson nagyon nyitott, nem titkolja el az érzéseit, ahogy én sem. Nagyon élvezem a közös munkát vele, és szerintem nagyon jót tett az érkezése a csapatnak. Egy nagyon, de nagyon versenyképes pilóta, jó együtt dolgozni vele.”

Button szombaton vezeti az új autót, majd Hamilton zárja a téli tesztsorozatot vasárnap Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!