Hamilton: Az idei bajnoki küzdelem sem nehezebb, mint a korábbiak - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az idei bajnoki küzdelem sem nehezebb, mint a korábbiak

HIRDETÉS
A 2021-ben nyolcadik Forma-1-es világbajnoki címéért harcoló Lewis Hamilton elárulta, nem gondolja úgy, hogy az idei, Max Verstappen elleni küzdelem nehezebb azoknál, melyekben korábban része volt.
2021 United States Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton overtakes Max Verstappen at the start of the United States Grand Prix

Öt versennyel a bajnokság vége előtt Hamilton hátránya 12 pont a tabellán Verstappennel szemben, a holland pilóta pedig az egész szezon során rendkívül kemény ellenfélnek bizonyult, kettejük párharcba pedig több alkalommal végződött ütközéssel.

Hamilton 2008-ban lett először világbajnok az F1-ben, majd győzött 2014-ben, 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is. A Mercedes versenyzőjének nem mindig volt olyan nehéz dolga, mint idén, ő ugyanakkor nem gondolja azt, hogy az idei bajnoki küzdelem nehezebb lenne azoknál, melyekben eddig része volt.

„Nem, ezt nem mondanám” – mondta a címvédő a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában. „Elgondolkodtam a többin is, az összes bajnokságon, amiben harcban voltam 10 éves korom óta. Voltan nagyon nehéz pillanatok, és a maguk módján mind nagyon hasonló volt, ugyanakkor viszont mindegyik nagyon egyedi is.”

„Több szempontból ez volt a legnehezebb év, de sok pozitívuma is van. Nagyon élveztem, még a nehezebb napokon is.”

Amikor a hétszeres világbajnokot arra kérték, összegezze a 2021-es idény eddig eltelt szakaszát, Hamilton elismerte, nem mindig mentek a tervek szerint a dolgok.

„Lehetett volna jobb, hiszen pontokat dobtunk el, és nem mindig voltunk tökéletesek. De mindig tanulunk ezekből. Úgy érzem, hogy a dolgok okkal történtek, és rengeteget tanultunk. Szerintem jó dolog reflektálni a dolgokra, de én nem vagyok az a fajta, aki visszanéz, és azt mondja, ’bárcsak ezt tettem volna’. Mert tény, hogy azon sem lehet változtatni, amit 5 perccel ezelőtt mondtam. Minél többet rágódsz ezeken a dolgokon, annál jobban visszahúz, én pedig előre haladok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!