Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton az idei büntetésekről: Megtanultam a leckét!

Tanult a 2020-as idényben elkövetett hibáiból Lewis Hamilton, melyek miatt több alkalommal is büntetést kapott a versenyhétvégéken. A brit fogadkozik, a stewardok „nem fogják többször elkapni” őt.

Hamilton idén 3 alkalommal kapott büntetést a versenyhétvégéken, az elsőt már rögtön a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon: a Mercedes versenyzője 5 másodperces időbüntetést kapott az Alexander Albonnal való ütközése miatt, emiatt pedig a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza.

A legkeményebb szankciót Monzában alkalmazták vele szemben: a futamon 10 másodperces stop-and-go büntetéssel sújtották, mert az élről úgy hajtott be a bokszba, hogy annak bejárata zárva volt.

Hamiltont Szocsiban is megbüntették: ott két 5 másodperces időbüntetést kapott, mert a futam előtt rossz helyről végzett rajtgyakorlatokat.

A világbajnok akkor indulatosan úgy fogalmazott, a versenybírók „próbálják megállítani őt”, most azonban belátta, nem volt igaza.

„Az ember mond dolgokat a pillanat hevében” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

„Amikor úgy érzed, hogy néha árral szemben úszol, ez egy emberi reakció. Visszatekintve persze mindig gondolhatjuk úgy, hogy csinálhatnánk másképp a dolgokat.”

„Azt gondolom, fejlődtünk. Idén is rengeteget fejlődtünk – sportként, illetve mi magunk is.”

„Én ritkán megyek a stewardokhoz, de azt gondolom, hogy az FIA, illetve a versenybírók, valamint köztem nőtt a tisztelet, jobban értjük egymást.”

Az idei évben kiosztott büntetések miatt Hamilton hetedik bajnoki címe nem került veszélybe, ám hozzájárultak ahhoz, hogy elveszítsen győzelmeket.

A brit pilóta azt mondta, nem gondolja úgy, hogy azok a büntetések, amiket kapott, „szükségesek voltak”, azt azonban hozzáteszi, nem az ő dolga megmondani, hogy milyen szankciókat kellene alkalmazni.

„Megtanultam a leckét, és ezért újra nem fognak elkapni, ez biztos” – mondta Hamilton.

„Nagyon ébernek és szorgalmasnak kell lennem. Sportolóként mindig igyekszem megtalálni azt a kis extrát. De nagyon vékony a vonal aközött, hogy a határon légy, illetve aközött, hogy át is lépd azt. De rendben van, hogy olykor átléptem – tanultam belőle, és nem fog újra előfordulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!