Friss hírek

Hamilton: Az időmérős teljesítményen kell javítanunk

Fotó: Hungaroring Media

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton szerint csapatának, a Mercedesnek az időmérős teljesítmény javítására kell fókuszálnia, riválisuk, a Ferrari ugyanis rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban.

Hamilton és Vettel is 5 rajtelsőséget szerzett a 2018-as szezon eddig eltelt részében, a brit pedig azt mondja, ha a Magyar Nagydíjon száraz pályán köröztek volna a kvalifikáción, a Ferrari a pole-ból indulhatott volna, „és valószínűleg el is lépett volna” tőlük a versenyen.

„Valamiért a verseny a legfőbb erősségünk” – mondta a címvédő, aki a pole-ból indulva kényelmes győzelmet szerzett a Hungaroringen.

„A jelenlegi munkával arra kell fókuszálnunk, hogy javítsunk az időmérőkön. 12 versenyen 5 rajtelsőséget szereztem, ami jó, de lehetne jobb is. Itt kell megfognunk ezeket a srácokat, mert szerintem a versenyen kézben tudjuk tartani a dolgokat.”

Hamilton előnye 24 pont az összetettben Vettellel szemben, a legutóbbi három versenyen pedig egy 2., illetve két 1. helyet szerzett.

A brit azt mondja, a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzései után félt a vereségtől, „de valamiért vasárnap más módba tudott kapcsolni”.

„Kétségkívül egy kis meglepetést okozott” – mondta Hamilton, aki korábban arról is beszélt, az edzések után jelentősen változtattak versenyautója beállításain.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy tartani tudják a tempót, habár ellenfeleink az elmúlt pár versenyen igazán rákapcsoltak. Az, hogy két győzelmet szereztünk, jól mutatja csapatunk erősségét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!