Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
2020 Portuguese Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton: Az is kérdés, hogy maradni akarok-e még 3 évet

Hamilton: Az is kérdés, hogy maradni akarok-e még 3 évet

Továbbra sem írt még alá 2021-re a Mercedes Forma-1-es csapatával Lewis Hamilton. A felek közös utakon szeretnék folytatni, a címvédő szerint azonban sok még a megválaszolatlan kérdés.

A brit versenyző jó úton halad afelé, hogy megszerezze F1-es pályafutása 7. világbajnoki címét. Hamilton ezzel a vb-trófeák tekintetében is beérheti Michael Schumachert.

A koronavírus-járvány miatt viszont nehéz a jövőjéről tárgyalni a Mercedes vezetőségével, és ez a legfőbb oka annak, hogy nem sikerült még megállapodniuk az új szerződés feltételeiről.

„Még nem hoztam semmilyen döntést. Maradni akarok, és szerintem amikor leülünk egymással, általában hároméves periódusokról beszélünk, de természetesen most más idők járnak” – magyarázta a címvédő Portimaóban.

„Ha rövidtávon nézzük a dolgokat, szerintem elmondhatjuk, hogy lesznek vállalatok és üzletek, amik megszenvedik ezt az időszakot. A Mercedes viszont szerintem jobb helyzetben van, habár mindenkinek nagy csapás volt az idei év.”

Hamilton elárulta, az is kérdés, hogy folytatni akarja-e a versenyzést még legalább 3 évig.

„Az is kérdés, hogy folytatni akarom-e 3 évig. Sok-sok kérdést kell még megválaszolni. 2022-ben egy új éra következik az új autókkal, és izgatottsággal tölt el az, hogy mi fog történni 2022-ben, hogy milyenek lesznek az autók.”

„Ezek olyan dolgok, amikről természetesen beszélni fogunk, de szerintem kiérdemeltem azt a pozíciót, hogy egy darabig még maradhatok, szóval idővel kiderül. Nem igazán tudok ennél többet mondani. Remélhetőleg a következő pár hónapban hallani fogtok majd valamit.”

„Egy ponton le fogunk majd ülni és átbeszéljük ezt az egészet, de momentán ez nem prioritás. Nekem személy szerint az a prioritás, hogy elvégezzem a dolgom idén. Erre fókuszálok jelenleg.”

Hamilton leszögezte, nem tárgyal más csapatokkal sem.

„Nem beszélte senki mással, és nem is tervezem. Toto és én majd leülünk és kidolgozzuk, hogyan tovább. Elég sok mindent értünk el közösen, figyelemreméltó, amit véghez vittünk az évek során. És még nem végeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!