Friss hírek

Hamilton: Az utolsó kanyar rémálom lesz az időmérőn

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint szoros lesz az Olasz Nagydíj időmérő edzése, ám a gyorskörök előtt „rémálom” lesz az utolsó kanyar megtétele.

Az FIA az Olasz Nagydíj első szabadedzését követően figyelmeztette a versenyzőket, mert túl lassan haladtak – a hétvége további részén pedig egy maximum időt határoznak meg, aminél nem lehetnek lassabbak a pilóták. 

A lassúság oka, hogy a versenyzők a szélárnyékra hajtanak, ami a monzai versenypályán előnyükre válhat. 

A tavalyi Olasz Nagydíj időmérő edzésén például számos pilóta nem tudta elkezdeni utolsó körét a Q3-ban, mert olyan lassan haladt a mezőny, hogy egyszerűen nem értek fel gyorskörükre. 

„Ez nehéz volt a múltban” – mondta az esetről Hamilton. „Tavaly be sem tudtuk fejezni az utolsó körünket. Szóval szerintem érdekes lesz.”

„Úgy hallottam, hogy meghatároznak egy maximum időt, amit teljesítenünk kell a kivezető körön. Ez talán segít majd. De úgy gondolom, rémálom lesz az utolsó kanyar, amikor mindenki megpróbál felkészülni a körére. Kemény lesz.”

Ami a Mercedes teljesítményét illeti, Hamilton úgy érzi, napközben sikerült előrelépéseket tenniük – a második tréninget a brit 2,6 tizedmásodperccel nyerte csapattársa, Valtteri Bottas előtt, míg a 3. helyezett Lando Norris lemaradása már 9 tizedmásodperc volt. 

„Úgy tűnik, fejlődtünk az első szabadedzés után a másodikra” – mondta. Az első tréningen nem volt jó, de ez azért volt, mert alacsony a leszorítóerő, és sokat csúszkáltunk.”

„A második edzésen tettünk néhány lépést a helyes irányba. Úgy gondolom, szoros lesz sokunk között.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!