Hamilton: Az utolsó napjaimig a Mercedesnél maradok - F1VILÁG.HU

Hamilton: Az utolsó napjaimig a Mercedesnél maradok

Lewis Hamilton a jelenlegi nehézségek ellenére nagyszerűen érzi magát a Mercedesnél, ezért Stirling Mosshoz hasonlóan a német alakulatnál fejezné be F1-es karrierjét.

A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta a jelenlegi szerződése utolsó idényét tölti a Mercedesnél, a szerződéshosszabbítása azonban annak ellenére késik, hogy a csapat arra korábban puszta formalitásként hivatkozott. A Mercedes szinte Hamilton teljes formulaautós karrierjét végigkísérte, hiszen a brit versenyző mindössze 13 éves volt, amikor a márka a McLarennel karöltve szárnyai alá vette a pilótát.

Az utóbbi két szezon során megélt mélypontok azonban érezhetően nyomot hagynak a két fél kapcsolatán, ami Toto Wolff egyik nemrégiben adott interjújában is megmutatkozott. A csapatvezető úgy fogalmazott: ha nem sikerül gyorsulniuk, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy Hamilton távozik tőlük. Ennek ellenére Hamilton most ennek a szöges ellentétéről beszélt, amikor arról nyilatkozott, mennyire jól érzi magát a csapatánál.

 

„Nagyszerűen érzéseim vannak. Továbbra is teljesen otthon érzem magam. Családban vagyok. Őszintén szólva az utolsó napjaimig a Mercedesnél látom magam. A legendákat tekintve Sir Sitrling Moss a karrierje végéig a Mercedesnél maradt. Arról álmodtam, hogy egy napon én is ilyen helyzetben legyek… és mivel most ilyen helyzetben vagyok, ezért csak tovább kell mennem, és építkeznem a márkával.”

Hamilton egészen addig a Mercedesnél maradna, amíg úgy érzi, képes hozzájárulni a csapat törekvéseihez.

„Lenyűgöző szövetségesekkel rendelkezem a csapatom belül. Nagyszerű kapcsolatokat ápolok. Személy szerint addig itt akarok maradni, amíg képes vagyok előre vinni a csapatot, amíg a segítségére vagyok. Ha bármikor eljön az a pont, amikor azt érzem, hogy erre már nem vagyok képes, akkor eljött az ideje annak, hogy egy fiatalabb pilóta leváltson. De még mindig fiatal vagyok és egészen jó formában tartom magam” – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Az utolsó napjaimig a Mercedesnél maradok
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!