Friss hírek

Hamilton: Azért ráztam kezet Verstappennel Abu Dhabiban, hogy megmutassam, erős vagyok

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton úgy gondolja, azzal, hogy a tavalyi szezonzárót követően oda tudott állni Max Verstappen elé, és kezet tudott rázni a hollanddal csalódottsága ellenére, erőt mutatott a fiatal generációnak.

A brit versenyző drámai körülmények között maradt alul 2021-ben, ehhez pedig hozzájárultak az akkori versenyigazgató, Michael Masi döntései. Hamilton egészen az utolsó körig vezette a szezonzáró futamot, ám a verseny legvégén Verstappen megelőzte őt a friss abroncsokkal, és megnyerte a versenyt.

Hamilton azt mondja, traumaként élte meg a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjat, és talán soha nem fogja feldolgozni, ami történt – képes azonban elfogadni, és továbblépni.

Hirdetés
 

„Ez örökre velem marad” – mondta a brit pilóta a Sky Sports F1 televíziónak adott interjúban a múlt hétvégén. „Azt gondolom, ez van, amikor valaki traumát él át, traumatikus élmény lehet az, ha elveszítesz valamit, amiért keményen dolgoztál, legyen az bármi is. Szóval szerintem ez mindig velem lesz, de nem olyasvalamiről van szó, amin folyton rágódom, hogy őszinte legyek.”

„Amiért hálás vagyok, az az az imádat, ami még mindig megvan bennem a munkám és a sport iránt, de szeretném azt hinni, hogy erőt merítettem ebből.”

A Mercedes versenyzője beszélt arról is, megtanulta, hogyan legyen kevésbé kemény magával szemben a nehéz helyzetekben.

„Én is csak ember vagyok, mint mindenki más, nekem is vannak érzéseim. Amikor ennyi órát áldozok az edzésekre, a gyakorlásra, és ennyi mindent feláldozok az évek során, amit helyesen teszünk azokért a dolgokért, amit imádunk…” – mondta a brit, ezt már a Channel 4 televíziós csatornának. „És olyasvalaki vagyok, aki nagyon-nagyon keményen bánik magával. Azt hiszem, meg kellett tanulnom az utam során, hogy nem lehet semmit tenni azzal, ami a múltban történt. Az ember persze rágódhat rajta, ameddig csak akar, de nem egészséges. Ami fontos, hogy tanuljunk a történtekből, tovább lépjünk, és megbizonyosodjunk arról, hogy nem fordul elő újra.”

Hamilton a tavalyi szezonzáró után sportszerűen odaállt Verstappen elé, és gratulált neki. Azt mondja, számára ez fontos momentum volt.

„Azt gondolom, nem számít, mennyire fájdalmas volt – pedig rettentően fájt –, abban a pillanatban, tudván, hogy lehet ott egy srác, aki nézte az egészet, erőt mutattam azzal, hogy odamentem és kezet fogtam. Korábban sokáig rágódtam dolgokon. De most képes vagyok továbblépni, és jobbá válni. Keményebben fogok dolgozni, még mélyebbre ások, és még többet elemzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!