Hamilton: Azt hittem, ez egy őrült taktika lesz Verstappen részéről! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Azt hittem, ez egy őrült taktika lesz Verstappen részéről!

HIRDETÉS
Felszólalt Max Verstappen agresszív versenyzési stílusa ellen a szaúd-arábiai versenyt követően a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A brit szerint ellenfele folyton átlépi a határt.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A két pilóta elképesztő küzdelmet vívott egymással a szezon utolsó versenyén, kettejük párharca pedig egy ütközésben csúcsosodott ki.

A Szaúd-arábiai Nagydíjat végül Hamilton nyerte meg Verstappen előtt, a futamot követő sajtótájékoztatón azonban azt mondta, szerinte a Red Bull versenyzője rendre átlépi a határokat, és nem érdeklik a szabályok.

„Ami engem illet, tényleg hideg fejjel kellett versenyeznem a pályán, ami nagyon nehéz volt” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Sok versenyző ellen versenyeztem már életem során. 28 év alatt rengeteg különböző karaktert megismertem. És volt néhány, akik átlépték a határt. Nem alkalmazták a szabályokat, vagy nem gondoltak a szabályokra. Én ma a pályán próbáltam bizonyítani, a fehér vonalak között tartva az autót, helyes módon.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappent azon ellenfelei közé sorolja-e, akik átlépik a határt, a Mercedes versenyzője így felelt: „Átlépi a határt, kétségtelen.”

„Számos alkalommal kerültem el ütközést ezzel a sráccal. Nem mindig bánom, hogy én vagyok az, aki ezt megteszi. Mert valahogy túl kell élni, amit nyilván megtettem.”

A két versenyző azért ütközött össze a futam során, mert Verstappen egy kétes védekezési manőver után megpróbálta visszaadni Hamiltonnak a pozíciót – a Mercedes versenyzője viszont erről nem tudott. Sőt, azt hitte, Verstappen valami őrültséggel próbálkozik.

„Nem kaptam meg az információt, szóval nem igazán értettem, mi történik” – magyarázta a hétszeres világbajnok.

„Hirtelen elkezdett visszalassulni, és be is mozdult kicsit. Az járt a fejemben, valami őrült taktikával próbálkozik? Nem tudom… De aztán hirtelen megkaptam az üzenetet, épp akkor, amikor fékezett. Keményen rálépett a fékre, és szinte teljesen nekimentem, majdnem kiütve mindkettőnket.”

Hirdetés

„Neki teljesen mindegy, ha mindketten kiesünk. Nekem viszont fontos, hogy mindketten célba érjünk. De érdekes lesz látni, mi történik.”

Verstappen és Hamilton azonos pontszámmal érkezik majd meg a 2021-es szezon utolsó versenyére, a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!