Hamilton azt mondja, inkább befejezi a versenyzést, ha nem állhat ki az emberekért - F1VILÁG.HU

Hamilton azt mondja, inkább befejezi a versenyzést, ha nem állhat ki az emberekért

HIRDETÉS
Reagált a Nemzetközi Automobil Szövetég (FIA) legutóbbi tiltására a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit azt mondja, inkább nem áll rajthoz többé, ha nem állhat ki az emberi jogokért.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP, Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri  and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari take a knee on the grid in support of the Black Lives Matter movement ahead of the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HP5Q3WH2111 // Usage for editorial use only //

Az FIA még decemberben változtatott sportkódexén, eszerint pedig az idei évtől kezdődően a versenyzőnek külön engedély nélkül tilos olyan politikai, vallási, vagy személyes nyilatkozatokat tenniük a szövetség által felügyelt versenyeken, melyek megsértik az FIA alapszabályában lefektetett semlegesség alapelvét.

A Forma-1 legeredményesebb pilótája, Lewis Hamilton az elmúlt évek során számos alkalommal állt ki a rasszizmus és diszkrimináció minden fajtája ellen. A brit pilóta nemrég a New York Times hasábjain beszélt arról, nem igazán tudja elfogadni az FIA döntését.

„Még mindig rengeteg az akadály. Remélhetőleg nem sokáig lesz már így, de szomorú látni, hogy még ma is találkozunk ezekkel a dolgokkal” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ha én nem folytatok ilyen beszélgetéseket emberekkel, és nem hozom fel ezeket a diskurzusokat, akkor azok nem feltétlenül kerülnek megvitatásra vagy kezelésre, és a szervezetek sem fektetnek több energiát a nagyobb inkluzivitás megteremtésére.”

„Én inkább nem versenyzem többé, ha neme állhatok ki az emberekért, ha nem állhatok ki az emberekért, és folytathatom azt, amit eddig tettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!