Friss hírek

Hamilton azt mondja, „rohadt gyenge” utolsó kört futott

Alulmaradt az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzésén csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A brit versenyző magát okolja, elmondása szerint ugyanis utolsó mért köre „rohadt gyengére” sikeredett.

Hamilton az időmérő edzés utolsó etapjában, a Q3-ban megfutott első mért körök alapján még az élen állt, második nekifutásra azonban csapattársa, Valtteri Bottas jobb teljesítményre volt képes.

„Valtteri nagyszerű munkát végzett, és elég gyenge kört futottam. De előfordul az ilyen, nem lehet mindig tökéletes” – mondta az időmérő után a címvédő.

„Jobb, ha itt történik ilyen, mint a versenyen. Igazán nagy kihívás volt ma, de élveztem.”

Hamilton azt mondja, a Red Bull „igazán erősnek tűnt a hosszú etapokon” a délelőtti gyakorlás során, és Bottast is nehéz lesz megelőzni holnap.

„Ami sajnálatos ezzel a pályával kapcsolatban, hogy csodálatos vezetni rajta, de teljesen biztos vagyok abban, hogy elég unalmas verseny vár ránk vasárnap. A hosszú egyenesben lehet előzni, de elég szűk, és nem lehet követni a másik autót. Az 1-es kanyartól indul a vonatozás. Egyszerűen nincs még egy olyan hely, ahol előzni lehet.”


„Szóval kihívás lesz a hátul autózóknak. A DRS remélhetőleg kínál némi előzési lehetőséget az 1-es kanyar előtt. De mi fél másodpercen belül vagyunk egymáshoz képest, és ahhoz, hogy előzni lehessen, szerintem kétmásodpercnyi különbségre lenne szükség. Mindent beleadok majd holnap.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!