Friss hírek

Hamilton azt sem tudta, jár-e pont a 10. helyért

Kiábrándítóan alakult a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton számára. A brit pilóta az időmérőn a Q1-ből sem jutott tovább, vasárnap pedig az egyetlen pontot érő 10. helyen ért célba.

Hamilton csapata, a Mercedes már az előszezoni tesztek óta küzd a 2022-es autóval, nem tudnak ugyanis felülkerekedni a „delfinezés” jelenségén, azaz a versenygép túlzott pattogásán, ami számos egyéb problémát okoz, ezáltal pedig a teljesítmény is a várakozások alatt marad.

Bár George Russell egy 5. hellyel megmentette a csapat becsületét Dzsiddában, Hamilton nem szerepelt jól, elmondása szerint a beállítások helytelen megválasztása vezetett odáig, hogy alig tudta beverekedni magát a pontszerzők közé az év második versenyén.

Hirdetés
 

A gyenge eredmény olyannyira szokatlan volt Hamilton számára is, hogy azt sem tudta, jár-e egyáltalán pont a 10. helyért!

„Oké Lewis, ez egy 10. hely. Sajnálom. Egy kicsit sz*r eredmény a kemény munka ellenére” – mondta a brit pilóta versenymérnöke, Peter Bonnington a csapatrádión. Hamilton aztán egy kérdéssel reagált: „Jár egyáltalán pont ezért a pozícióért?”

„Igen, kapunk egy pontot” – válaszolta Bonnington.

Hamilton aztán megköszönte a csapatnak a hétvégén elvégzett kemény munkát: „Nehéz nap volt, srácok, de köszönöm, hogy annyit próbálkoztatok.”

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén folytatódik az Ausztrál Nagydíjjal, Melbourne-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!