Friss hírek

Hamilton: A bahreini hőség a Ferrari kezére játszik

Lewis Hamilton, interview, Mercedes, MTVA, M4Sport, NBCSN

Bahreinben még szorosabb lehet a küzdelem a Mercedes és a Ferrari között, Lewis Hamilton szerint ugyanis a magasabb hőmérsékletek a maranellóiaknak kedvezhetnek.

A Ferrari győzelemmel kezdte a szezont Melbourne-ben, Kínában azonban Hamilton és a Mercedes visszavágott, így a brit versenyző jelenleg ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

Hamilton elárulta, izgatottan várja már a Bahreini Nagydíjat, és biztos benne, hogy a Mercedes és a Ferrari küzdelme tovább folytatódik.

A brit ráadásul azt mondja, a bahreini hőségben a Ferrari még közelebb kerülhet a Mercedeshez.

„Egyértelműen! Azt gondolom, a Ferrari már eddig is remek tempót mutatott, és főleg az első futamon, versenytempó tekintetében nagyon-nagyon gyorsak voltak – főleg a melegebb helyszíneken” – mondta a háromszoros világbajnok.

„És miután a bahreini egy melegebb helyszín, azt gondolom, még kisebb lesz a különbség.”

Hamilton hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a Mercedes és a Ferrari párharcra az egész idényt végigkíséri majd.

„Sokkal izgalmasabb egy másik csapat ellen küzdeni. Nagyon élveztem a 2007-es és 2008-as idényeket is. Ráadásul úgy nőttem fel, hogy a McLaren és a Ferrari versenyeit láttam, és mindig izgalmas volt, amikor ez a két nagyszerű csapat egymással viaskodott.”

„Szóval az, hogy most benne lehetek a Mercedes-Ferrari csatában, az sokkal izgalmasabb számomra, mintha csak az Ezüstnyilak lennének elöl.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!