Friss hírek

Hamilton balesetét ünnepelték a nézők, Wolff reagált

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff szerint nincs rendjén az, hogy egyes szurkolók falba csapódó autók láttán éljeneznek, valamint interjút adó pilótákat fütyülnek ki. Szerinte oktatni kellene ezeket az embereket.

Bár a Mercedes és Red Bull elképesztően kiélezett csatájával zajló 2021-es szezon már több mint hat hónapja véget ért, annak utórengései még mindig nyomon érhetők a Forma-1-es futamokon. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon Max Verstappen részesült több alkalommal a brit szurkolók füttykoncertjében, a mostani Osztrák Nagydíj pénteki napján pedig vélhetően Verstappen szurkolói ünnepeltek, amikor az időmérő edzés utolsó szakaszában Lewis Hamilton egy vezetői hibát követően a gumifalba csapódott.

Az eset kapcsán a sajtó képviselői Toto Wolffot, Hamilton főnökét faggatták, aki úgy fogalmazott, szerinte az F1 és a csapatok is többet tehetnének azért, hogy a szurkolókat sportszerűbb viselkedésre sarkallják.

Hirdetés
 

„Ezt nem láttam és nem is hallottam, mi történt?” – kérdezett vissza. „Szerintem többet kellene kommunikálnunk azokkal a szurkolókkal, akik örülnek a falba csapódó autónak, vagy kifütyülik az interjút adó versenyzőt. Elképzelhetik, hogy mi is tapasztalunk ellenségeskedést, ennek ellenére a mi ellenfeleink és ellenségeink nem tapasztalnak hasonló viselkedést a részünkről. az F1-nek velünk és veletek [a médiával] közösen oktatnunk kellene az embereket” – fogalmazott határozottan Wolff.

Hamilton ausztriai munkáját a baleseten kívül tovább nehezíti, hogy jól megszokott versenymérnöke és a gárda kulcsfigurája, Peter Bonnington nem tartózkodik a helyszínen. A szakember feladatait a csapat két másik tagjára, Marcus Dudley-re és Dom Riefstahlra osztották le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!