Hamilton balesetét ünnepelték a nézők, Wolff reagált - F1VILÁG.HU

Hamilton balesetét ünnepelték a nézők, Wolff reagált

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff szerint nincs rendjén az, hogy egyes szurkolók falba csapódó autók láttán éljeneznek, valamint interjút adó pilótákat fütyülnek ki. Szerinte oktatni kellene ezeket az embereket.
2021 Turkish Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Toto Wolff

Bár a Mercedes és Red Bull elképesztően kiélezett csatájával zajló 2021-es szezon már több mint hat hónapja véget ért, annak utórengései még mindig nyomon érhetők a Forma-1-es futamokon. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon Max Verstappen részesült több alkalommal a brit szurkolók füttykoncertjében, a mostani Osztrák Nagydíj pénteki napján pedig vélhetően Verstappen szurkolói ünnepeltek, amikor az időmérő edzés utolsó szakaszában Lewis Hamilton egy vezetői hibát követően a gumifalba csapódott.

Az eset kapcsán a sajtó képviselői Toto Wolffot, Hamilton főnökét faggatták, aki úgy fogalmazott, szerinte az F1 és a csapatok is többet tehetnének azért, hogy a szurkolókat sportszerűbb viselkedésre sarkallják.

„Ezt nem láttam és nem is hallottam, mi történt?” – kérdezett vissza. „Szerintem többet kellene kommunikálnunk azokkal a szurkolókkal, akik örülnek a falba csapódó autónak, vagy kifütyülik az interjút adó versenyzőt. Elképzelhetik, hogy mi is tapasztalunk ellenségeskedést, ennek ellenére a mi ellenfeleink és ellenségeink nem tapasztalnak hasonló viselkedést a részünkről. az F1-nek velünk és veletek [a médiával] közösen oktatnunk kellene az embereket” – fogalmazott határozottan Wolff.

Hamilton ausztriai munkáját a baleseten kívül tovább nehezíti, hogy jól megszokott versenymérnöke és a gárda kulcsfigurája, Peter Bonnington nem tartózkodik a helyszínen. A szakember feladatait a csapat két másik tagjára, Marcus Dudley-re és Dom Riefstahlra osztották le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!